Retseptiidee nädalavahetuseks: juustukook

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahutatud Domino juustukook
Jahutatud Domino juustukook Foto: Fazer

Toorjuustukook on magustoit, mis on tänu siidisele tekstuurile ja hõrgule maitsele nüüdseks koha leidnud pea kõigi magusaarmastajate südametes. Selle valmistamise viise on sadu, küll aga leidub retsepte, mille najalt sünnivad tõelised meistriteosed.

Nii saab näiteks üllatuslike komponentide kasutamisega luua erakordselt moodsaid ja imemaitsvaid juustukoogi desserte, mis püsivad maitsemeeltel veel pikka aega. Fazer Eesti maiustuste kategooriajuht Triin Aasma soovitab seoses Domino küpsiste sarja laienemisega proovida põnevat kombinatsiooni sametisest toorjuustusegust ja krõbisevatest küpsistest, mis kokku annab vaheldusrikka magusroa.

Jahutatud Domino juustukook

Vaja läheb

Põhi

  • 260-350 g Domino küpsiseid  

Kate

  • 2 1/2 dl vahukoor
  • 200 g toorjuustu
  • ¾ tassi suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 tl sidrunikoort
  • 2 sl sidrunimahla  

Kaunistus

  • 4-5 klaasitäit vaarikaid
  • 10 purustatud biskviitküpsist
  • sidrunmelissi

Valmistamine

Haki Domino küpsised köögikombainis peeneks või pane need väiksesse kilekotti ja vajuta tainarulliga pisemateks tükkideks. Vooderda ristkülikukujuline vorm toidukilega ja puista kolmandik küpsisepuru vormi põhja. Haki paar-kolm beseeküpsist pisemateks tükkideks ja aseta teise kihina Domino küpsisepuru peale. Mikserda vahukoor kohevaks ning lisa hulka toorjuust, suhkur, vanillisuhkur, sidrunikoor ja –mahl. Kalla pool vahukooresegust küpsiste kihtide peale vormi ning lao peale teine kolmandik Domino ja beseeküpsiste puru. Lõpetuseks kalla vormi allesjäänud vahukooresegu ning kata see allesjäänud purustatud küpsistega, et valmiks viiekihiline magustoit. Kata kook toidukilega ja aseta mõneks tunniks sügavkülma. Serveerimise eel eemalda toidukile ja kaunista vaarikate, beseeküpsiste ning sidrunmelissi lehtedega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles