Suvelõhnane marjakook viimastest värsketest marjadest

FOTO: Supilinna salaseltsi kokaraamat

Marjad ajavad endiselt pöördesse, rabaks kõik kaussi ja kukuks vitsutama. Aga vitsutamise vahel võiks ju luua marjadega alljärgneva meistriteose, mis pärineb Andra Kalda ja Merrit Kiho Supilinna salaseltsi kokaraamatust.

«Supilinna Salaseltsi» filmi on näinud vist suurem osa eestlasi. See on kui uus «Kevade». Pisike erinevus siiski on – «Kevade» tegelastel ei olnud oma kokaraamatut! Sellest on tegelikult kahjugi, sest Kiire venna ristsete rosinatega pidusaia tahaks ju küll järele teha...

Uue kokaraamatu valimik aga näitab, et sel hetkel, kui jooksevad lõputiitrid ning saal valgeneb, ei pruugi äsja nähtud seiklus lõppeda. Otse vastupidi, lugu võib ennast filmilindina hoopiski raamatuks kerida. Kokaraamatuks. Suurte kõrval ka «Supika» tegelaste ealised pliidi ja ahju juurde, sest kokkamine on ju sama suur looming kui filmi väntamine! Proovi ise järele ja pista suvelõpumarjad mõnusasse kooki.

Kümnele aplale

Põhi:

  • 200 g martsipani
  • 2,5 dl jahu
  • 150 g toasooja võid

Täidis:

  • 4 suurt munakollast
  • 1 dl suhkrut
  • poole vanillikauna seemned
  • 250 g toasooja toorjuustu (mascarpone)
  • 300 g erinevaid marju (nt maasikad, vaarikad, mustad sõstrad või mustikad)

Kaunistuseks:

  • 300 g erinevaid marju
  • tuhksuhkrut
  • vahukoort või vanillijäätist (soovi korral)

Põhjaks riivi martsipan jämeda riiviga, sega hulka jahu ja väikeste tükkidena või. Vormi kätega tainaks. Patsuta tainas ühtlaselt 28 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja servadele ning pane pooleks tunniks külmkappi.

Poolita vanillikaun ja kaabi sisu noaotsaga kaussi. Täidiseks vahusta munakollased, suhkur ja vanilliseemned õhuliseks vahuks, sega sisse mascarpone.

Eelküpseta põhja 175kraadise ahju keskel 15 minutit. Tõsta ahjust, vala peale täidis ja kata marjadega. Küpseta kooki 175kraadise ahju keskel veel 30–35 minutit.

Tõsta ahjust ja lase jahtuda. Serveerimisel kaunista marjadega ja sõelu peale tuhksuhkur. Maiasmokad võivad kooki süüa vahukoore või jäätisega.

Tagasi üles