Värbaja soovitus naistele: töövestlusele minnes võtke abielusõrmus sõrmest! (1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised on tööl niigi veidi keerulisemas olukorras kui mehed, kuna naised saavad vähem palka ja naistöötajaid ahistatakse rohkem. Aga ainuüksi töökoha saamine võib naise jaoks osutuda omaette väljakutseks.

Bruce Hurwitz töötab ühes ettevõttes värbajana ja hiljuti otsustas mees kirjutada LinkedIni üsna omapärase essee. Essees selgitab mees, et kui naine läheb töövestlusele, siis ta peaks abielusõrmuse sõrmest võtma, vastasel juhul ei pruugi ta tööd saada, vahendab Elite Daily.

Hurwitz rääkis loo ühest naisest, kes oli käinud paljudel töövestlustel, kuid tal polnud õnnestunud tööd leida. Hurwitz soovitas naisel abielusõrmuse sõrmest võtta ja kui naine uuris, et miks ta seda tegema peaks, sõnas mees: «Kui mees näeb abielusõrmust, siis ta arvab automaatselt, et tegu on üsna nõudliku naisega.»

Hurwitz jätkas: «Kui ettevõttes töötav naine, kellel on sõrmes suur abielusõrmus, näeb teise naise sõrmes abielusõrmust, siis ta mõistab, et kui sind tööle võetakse, langeb tema kohe teisele kohale ja seetõttu sa ka ei meeldi talle. Võta sõrmus sõrmest!»

Lisaks sellele on Hurwitz veendunud, et kui naine on allkirjastanud abieluvaraleping, siis seda tuleks samuti töövestlusel mainida, sest siis «austavad meessoost värbajad naisi palju rohkem». 

Hurwitzi sõnavõtt on arusaadavatel põhjustel mitmetes välisportaalides tähelepanu pälvinud ja kriitikat saanud. Hurwitzi see aga ei peata ja ta kirjutas juba järgmise essee, kus ta seletab lahti, milliseid ehteid üldse tohib töövestlusel kanda ja milliseid mitte. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles