Uus trend Instagramis nihutab soorollide piire

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitleja Dominic Monaghan värvis oma küüned David Bowie auks värviliseks
Näitleja Dominic Monaghan värvis oma küüned David Bowie auks värviliseks Foto: Vida Press

Küünelaki kandmine on lahe ja see on ideaalne viis, kuidas ennast väljendada. Viimane trend Instagramis vihjab sellele, et küünelakid ei ole enam ainult naiste pärusmaa.

Kas sina tead, mida tähendab #malepolish? Just selle märksõnaga lisavad mehed Instagrammi pilte oma värvitud küüntest. Uus trend hakkas kiiresti levima pärast seda, kui disainer Marc Jacobs jagas sotsiaalmeedias pilti oma värvitud küüntest, vahendab Attn.

 

Mani-Monday @jinsoonchoi #deeppurple #malepolish

A photo posted by Marc Jacobs (@themarcjacobs) on

Kuigi see trend nihutab heas mõttes soorollide piire, siis see ei ole sugugi mitte nii uus. Vanas Babüloonias umbes 3200 aastat enne Kristuse sündi värvisid mehed tihti juukseid, huuli ja küüsi enne, kui nad läksid sõtta. Küünelaki värv oli staatuse sümboliks: must värv tähistas tähtsamat ja roheline madalama klassi inimesi.

 

A photo posted by Mark Fromm (@frommmark) on

 

A photo posted by Esben (@esben_o) on

Lisaks on küünte värvimine populaarne mitmete meeskuulsuste seas nagu Jared Leto või hiljuti lahkunud David Bowie, kui nimetada vaid vähesed.

A photo posted by @male_polish_1403 on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles