Tänulikkus võib olla hea suhte võti

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Tänulikkus ja selle väljendamine kaaslasele võib muuta suhte tunduvalt paremaks.

Ameerikas tehtud uuringus selgus, et 97 protsenti tänavad ettekandjaid ja ainult 48 protsenti naisetest tänavad regulaarselt oma abikaasasid, vahendab Women's Day.

Loomulikult ei tähenda see seda, et naised, kes ei ütle oma abikaasadele «aitäh» on halvad inimesed aga, mida pikem on suhe, seda iseenesest mõistetavatena me oma kaaslast ja tema tegusid võtame. Kui ollakse pikka aega suhtes, siis mingil hetkel enam ei panda tähele, mida kaaslane sinu heaks teeb, sest me harjume sellega ära.

Headus ja lahkus on alati tervitatavad ning selle hea mõju inimsuhetetele ei tule kellelegi üllatusena. Uuringud on näidanud, et inimestel, kes on oma suhtes tänulikumad, on tugevam side ja suurem rahulolutunne ning tõunäosus püsida pikemalt koos.

Nii et järgmine kord, kui su kaaslane teeb midagi, mida sa hindad näiteks peseb nõud ära, siis täna teda selle eest. See ei saa ju ometi halvasti mõjuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles