Neli märki, et sa sööd liiga palju soola

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Oleme rääkinud sellest, et nii suhkru kui soolaga tuleb olla ettevaatlik. Soola on väga lihtne üle tarbida, sest peaaegu kõik toidud sisaldavad soola. Kuidas saada aru, kui sa tarbid liiga palju soola?

Panime Selfi abil kirja neli märki, mis viitavad sellele, et sa ilmselt sööd liiga palju soola.

 

  1. Sa oled paistes ja tunned ennast nagu Michelini mehike.

    Kas sa tunned, et oled hommikul natukene paistes ja üleöö oled juurde võtnud mõned lisakilod? Sool käitub vee suhtes nagu magnet ehk aitab veel kehas püsida. Selle vastu aitab tegelikult veejoomine, sest vesi aitab naatriumi ühtlasi kehast välja viia. Proovi vältida toite, mis võivad tekitada puhitust ja söö parem midagi sellist, mis aitab paistetust vähendada ehk vähemsoolaseid toite.

  2. Sul on pidev janu.

    Isegi, kui sa jood päevas piisavalt palju vett, siis liigne soola söömine põhjustab pidevat janu. Su keha reguleerib ennast vastavalt sellele, kui palju naatriumi su kehas on.

  3. Sulle tundub, et paljud toidud on maitsetud.

    Kui sa oled harjunud sööma palju soola või igat oma toitu soolama, siis sulle võib tunduda, et paljud toidud on maitsetud ja sa ei tunne enam üldse toitude päris maitseid. Suurema seltskonnaga einestades saad aru, kes tahab rohkem soolaseid toite, lisab alati enda roale soola juurde. Soola asemel on toidu maitsestamiseks on võimalik kasutada paprika maitseainet, küüslauku, sibulat ja isegi sidrunit.

  4. Su arst ütleb, et sul on kõrge vererõhk.

    Arst võib määrata diagnoosi, et sul on liiga kõrge vererõhk, mis võib, aga ei pruugi olla seotud soola tarbimisega. Juhul, kui see on tingitud soolast, siis tuleks koos arstiga panna paika plaan, mida sellisel juhul ette võtta. Lisaks on tark uurida erinevate toodete soolasisaldust enne, kui need toidukorvi paned.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles