Lihtne nipp, mis aitab banaane kauem värskena hoida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kui ostad korraga suurema koguse banaane, siis võib juhtuda, et lõpuks pead ajaga võidu jooksma, et kõik banaanid ära tarbida veel enne, kui need üleni pruuniks lähevad. Mida teha, et banaanid kauem värskena püsiks?

Selleks on tegelikult lihtne nipp, milleks on tarvis vaid toidukilet. Kui ostad palju banaane, eralda need üksteisest ja keera iga banaani otsa ümber toidukile. Toidukile aitab «kinni hoida» etüleengaasi, mida banaan toodab küpsemise käigus. Ilma toidukileta levib etüleengaas banaani teistesse osadesse ja vili küpseb kiiremini ära, kirjutab Business Insider.

Miks aga tuleb banaanid üksteisest eraldada? Sellepärast, et mõni banaan võib olla küpsem kui teine ja levitada etüleengaasi teistele viljadele. Üks teistest küpsem banaan võib teisedki «ära rikkuda». Toidukile ei peata banaanide küpsemisprotsessi täielikult, ent muudab selle kahtlemata aeglasemaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles