Video: Egiptuse ringhääling eemaldas ülekaalulised naissaatejuhid eetrist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Khadija Khattab
Khadija Khattab Foto: Youtube

Egiptuse ringhääling ERTU eemaldas eetrist kaheksa naissaatejuhti, kellel on kehakaaluga probleem.

BBC teatel andsid ERTU juhid saatejuhtidele aega ühe kuu jooksul kehakaal normi piiresse saada, kui nad aga seda ei suuda, siis nad vallandatakse.

Saatejuhtide eetrist mahavõtmine jõudis kirjutava pressini, kus seda teemat lahatakse laialadaselt.

Üks kaalu pärast eetrist eemaldatutest on Khadija Khattab, kes pöördus avalikkuse poole palvega, et rahvas vaataks ta viimaseid saateid ja ütleks välja oma arvamuse, kas ta on liiga paks või mitte.

Egiptuses naistele õigusabi pakkuva organisatsiooni teatel on ERTU rikkunud naiste õigusi, kuna kehakaal ei peaks töötamisel olema takistuseks. Telekanali juhtide teatel nad oma otsusest ei tagane ja saatejuhid peavad kuu aja pärast olema saledamad, kui tahavad samas ametis jätkata.

ERTU teatel ei vähendata eetrist eemal olevate saatejuhtide palka ega võeta ära tööga seotud eeliseid.

Egiptuse sotsiaalmeedias võetakse saatejuhtide kehakaalu ja kanali tegevuse teemal agaralt sõna. On neid kommenteerijaid, kelle sõnul on osa naisaatejuhte tõesti ülekaalulised ja kanali juhtidel oli õigus nad dieedile sundida.

Teised taas teatasid, et Egiptuse televisioon peaks tegelema eelkõige autentsete ja huvitavate uudiste ja saadete edastamisega, mitte niivõrd pöörama tähelepanu naiste välimusele ja kehakaalule. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles