Viis nippi, kuidas leida aega, et iga päev 30 minutit kõndida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kõndimise kasulikkusest oleme rääkinud juba varem, aga naised kurdavad, et neil ei ole piisavalt aega. Siin on mõned nipid ja trikid, kuidas leida rohkem aega, et iga päev 30 minutit kõndida.

Kõndimine on tervisele väga kasulik ja saksa teadlased selgitasid välja, et inimesed, kes kõnnivad aktiivselt iga päev ligi pool tundi elavad kolm kuni seitse aastat kauem, vahendab Hello Healthy. Laste, töö ja kodu kõrvalt on vahel väga raske poolt tundigi leida, aga siin on mõned nipid ja trikid, et saaksid iga päev oma minimaalse koormuse kätte.

  1. Jaga 30 minutit osadeks

    Kui su päev on üsna planeeritud, siis on raske leida seda rahulikku pooltundi, millal sa saaksid oma jalutuskäigu ära teha. Proovi nii, et jaga 30 minutit kolmeks osaks. Näiteks hommikune jalutuskäik koeraga kümme minutit, lõuna ajal kümme minutit ja õhtul kümme minutit. Teadlased on tõestanud, et kolm kümne minuti pikkust aktiivset kõndi on tervisele ja südamele paremad kui üks kolmekümne minutiline jalutuskäik.

  2. Vali pikem tee

    Meid on kasvatatud nii, et me mõtleksime kogu aeg, kuidas jõuda punktis A punkti B võimalikult kiiresti. Mis siis oleks, kui sa võtaksid pikema tee? Mine tööle väikese ringiga, kasuta treppe, mine lõunale kaugemale olevasse kohvikusse või tee samal ajal ümber mänguväljakutiire, kui lapsed parajasti mängivad. Võimalusi on palju, sa pead lihtsalt teistmoodi mõtlema hakkama.

  3. Kõnni ja räägi samal ajal

    Pikad telefonikõned, intervjuud ja sõbrannaga lobisemine võivad kõik toimuda samal ajal, kui sa kõnnid. Kui sa oled planeerinud mõne kohtumise kohvikusse, siis käi välja idee, et võiksite kohvi kaasa osta ja samal ajal jalutada. Trenn parandab aju tegevust ja sa võid olla isegi nutikam kui muidu.

  4. Leia endale sõber, kellega koos kõndima minna

    Teadlased on uurinud, et trennikaaslane tõstab sinu enesekindlust ja sa oled võimeline rohkem ning pikemalt pingutama.

  5. Ole alati valmis kõndima

    Tavaliselt on nii, et keset päeva võivad tekkida vabad hetked, aga me ei ole nendeks valmis. Hea oleks, kui sul on sellisel hetkel mugavad jalanõud käepärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles