Lugejad pere rahaasjadest: saab ka ilma kindla taskurahakorrata hakkama!

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kuidas käivad rahaasjad nende peres, kirjutavad meile lugejad Merly ja Kadri. Kui ka sina tahad võita 50eurose kinkekaardi, siis vaata siia!

Merly peres on sirgumas 15aastane tütar, kellele ema annab raskuraha vastavalt võimalusele.«Lasteraha päeval saab ta 20 eurot ja kui on münte ja sente üle, saab ka need,» räägib Merly. «Kindlat korda meil pole, ikka nii, nagu on võimalik!»

Ka Kadri peres pole 10aastasele lapsele kindlat taskurahakorda kehtestatud. 

«Anname vastavalt vajadusele - oleneb mille jaoks raha vaja on,» selgitab Kadri, kelle laps valib üldiselt riided ja jalanõud endale poest ise välja ning vanemad annavad siis nende ostmiseks vajamineva summa. «Kui läheb sõpradega välja sööma või aega veetma, siis piisab tavaliselt 5-10 eurost.»

Kadri sõnul pole laps kahjuks väga osav koguja, kuid on ette tulnud ka erandjuhtumeid, mil ta on tõesti nö luksuskauba jaoks säästnud. «Suuremaid oste ikka planeerime pikemalt ette aasta või pool, oleneb asjast või summast. Üldiselt üle paari suurema ostu aastas lapse peale ei kuluta, sest tema trennide ja kooli peale kulub niigi igakuiselt arvestatav summa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles