Kolm küsimust, et jõuda selgusele, kas sa oled oma eksist üle saanud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Lahkuminek on väga valus ja vahepeal me tahame näida tugevamad, kui me tegelikult oleme. Seetõttu otsitakse kiirelt uusi suhteid ja ei mõelda palju eksi peale, kes äsjase valu põhjustas. Kas sa oled tegelikult ka valmis edasi liikuma või tahad sa lihtsalt oma mõtteid vaigistada?

Elite Daily jagas meiega kolm küsimust, mida iseendalt küsida. Ole enda vastu aus ja mõtle hoolega järele, kas see uus suhe, mis silmapiiril terendab põhineb ausal kiindumusel ja meeldimisel või üritad sa sellega oma vanu haavu parandada?

  1. Kas sa oleksid sellest uuest inimesest huvitatud, kui asjalood oleksid teistsugused?

    See ei ole võimatu, et kohe pärast lahkuminekut kohtad sa kedagi, kellega sul tõesti tekib side ja kelle seltskonda sa väga naudid.

    Tavaliselt on asi pigem vastupidi, et sa leiad kellegi uue, keda sa muidu ei vaataks, ega atraktiivseks ei peaks. Kerge paariöösuhe pärast lahkuminekut võib ju natukeseks ajaks kergendada su valu, aga pikemas perspektiivis ei tee see su südant terveks. Ära alusta suhet inimesega, kellest sa ei ole siiralt huvitatud lihtsalt sellepärast, et unustada südamevalu. Sa tunned ennast palju paremini ja omad elu üle paremat kontrolli, kui sa oskad öelda «ei».

  2. Mis sind praegu päriselt motiveerib?

    Kui sind motiveerib uue inimesega suhtlemisel hirm või valu, siis lihtsalt astu eemale. Küsi endalt, kas sa räägid temaga sellepärast, et ta sulle reaalselt huvi pakuv või sa salamisi loodad, et su eks näeb teid rääkimas ja ta oleks armukade. Mõtle, kas see uus inimene meenutab sulle äkki su eksi ja sa otsid lihtsalt asendust?

    Kahjuks ei saa sa sel viisil oma valust lahti, ainuke võimalus on südamevalule otsa vaadata ja sellega tegeleda. Sa pead endale ausalt tunnistama, et sul on valus, mitte otsima põhjuseid, et mitte selle peale mõelda.

  3. Mida sa tunned, kui sa oma eksile mõtled?

    Lahkuminekud võivad olla väga rasked ja inimesed teevad tihti näo, et see ei olnud midagi ja nagu neid ei huvitaks. Nad oleksid justkui valmis edasi liikuma. Me üritame ennast kaitsta, aga tegelikult teeb selline mask meid veel rohkem haavatavaks.

    Kui sa tahad teada, mida sa tunned ja kas sa oled paranenud, siis mõtle korra oma eksi peale. Kas ta teeb sind vihaseks või kurvaks? Kas sa igatsed teda? Mida sa teeksid, kui ta sinu ukse taha ilmuks? Pärast seda, kui sa oled neile küsimustele vastuseid otsinud ja leidnud, siis sul on palju selgem tunne selles osas, kas sa oled valmis edasi liikuma või mitte.

    Kui sa mõtled oma eksile ja sa tunned ikka suurt valu, siis sa ei ole valmis edasi liikuma, isegi mitte üheks ööks. Sa võid kohtuda suurepärase inimesega, aga sa lihtsalt ei ole valmis talle ennast avama. See on täiesti normaalne, et sa võid võtta endale aega leinata, nutta, sellest rääkida, sellest kirjutada ja seda läbi elada. Tee seda ainult õigete inimestega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles