Suhtevead, mida teevad kõik 20. eluaastates noored

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Me kõik teeme armastuses ja suhetes vigu, ent kui mõtlema hakata, siis ilmselt pead tunnistama, et suurimad vead said tehtud 20. eluaastates. Põhjus on lihtne: 20. eluaastates on meil veel vähe kogemusi ja meid mõjutab suuresti see, mida meie sõbrad teevad või ütlevad.

Kuigi vigu võib pidada negatiivseks, annavad need meile siiski võimaluse kasvada ja õppida. Vahel on isegi tarvis vigu teha, sest siis on kergem kindlaks teha, kuidas edasi liikuda. Elite Daily tõi välja 11 levinud suhteviga, mida teevad kõik 20. eluaastates noored.

1. Liigne kiirustamine. Noored tunnevad tihtipeale survet luua suhe esimene potentsiaalse kandidaadiga. Nad tunnevad, et peavad tõsisesse suhtesse astuma, seega nad kipuvad suhet tagant kiirustama. 

2. Tinder. Noored kasutavad Tinderit ja muid tutvumislehti ning -rakendusi üsna usinalt. Mõned kasutavad neid vaid selleks, et üheks ööks kaaslane leida, kuid teised loodavad leida hingesugulast. Vahel võib vedada ja leiadki Tinderist kaaslase kogu eluks, aga üks suurimaid vigu, mida noored teevad, on see, et nad võtavad taolisi tutvumislehti liialt tõsiselt. Pigem tasuks õppida, kuidas tutvuda inimestega reaalses elus, mitte läbi interneti.

3. Sotsiaalmeediaga liialdamine. Noortele meeldib sotsiaalmeedias uhkustada sellega, kui nad on suhtes, ent see mõjub üsna kurnavalt. Noored tunnevad, et sotsiaalmeedias oma suhtestaatuse kuulutamine kindlustab, et nad on tõepoolest suhtes. Nad ei mõista, et suhe eksisteerib ka ilma sotsiaalmeedia abita.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

4. Pidev sõnumite saatmine. Suhtes olles tahavad noored oma kallimatega kogu aeg suhelda. Nad ei mõista, et see võib suhte ebaterveks muuta. Kui paar saadab alalõpmata sõnumeid, siis muutub see üsna kiirelt igavaks ja kui nad peaksid päriselt kohtuma, siis see ei tekita enam kuigi erilist tunnet.

5. Armukadedus. Mingil põhjusel on noortel suhetes usaldamisega suuri probleeme. Tihtipeale juhtub nii, et nad uurivad partneri telefoni, et näha, kellega partner suhtleb. Või neile valmistab muret see, kui partneril on vastassoost sõpru. 

6. Juhusuhted. Nüüdisaja noored on sisuliselt juhusuhete kultuuri loojad, ent selle üle ei tasuks sugugi uhke olla. Iga inimene elab nii, nagu ise tahab, ent juhusuhetega ei tasu uhkustada ega kasutada neid selleks, et end täielikuna tunda. Seda viga teevad paljud noored, sest nad pelgavad pühendumist ja usuvad, et juhusuhted võivad neid kuidagi aidata.

7. Kõrged ootused. Romantilised filmid on noortele suhetest mingi pildi silme ette loonud, mistõttu ei rahuldu noored reaalsete suhetega. Noored ei mõista, et elu pole selline, nagu filmides näidatakse ja tegelikkuses tuleks oma ootusi veidi allapoole tõmmata.

8. Hirm üksioleku ees. Noored tunnevad, et nad peavad võimalikult ruttu endale kaaslase leidma, sest muidu on nad elu lõpuni üksinda. Millegipärast tundub üksiolek noortele niivõrd hirmutavana, et nad tahaksid seda iga hinna eest vältida. See hirm muutub veelgi suuremaks siis, kui kõik nende sõbrad on juba suhetes.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

9. «Mängude» mängimine. Noortele meeldib suhetes mänge mängida. Nad ei ütle oma silmarõõmule otse, et viimane meeldib neile; tavaliselt keerutavad nad tükk aega enne, kui suudavad oma tundeid avalikustada. Paljud noored ei tea ka seda, kuidas küpsed inimesed suhetes käituvad.

10. Liiga kergelt andestamine. Kui noorte suhetes esineb petmist, siis kipuvad nad kergemini andestama kui eelnevate põlvkondade esindajad. Nad ei taha üksi jääda ja kui suhtes esineb probleeme, siis kipuvad nad silma kinni pigistama. Selline käitumine on äärmiselt ebaterve.

11. Inetud lahkuminekud. Noortel on kombeks suhteid lõpetada ka üsna omapärasel moel, näiteks tehakse seda sõnumi teel. Noored eelistavad minna kergema vastupanu teed, seega kui suhe on end ammendanud, tahavad nad sellele võimalikult kiiresti lõpu teha. Näost näkku lahkuminekust rääkimine hirmutab neid ära, seega nad eelistavad seda vältida. Nad ei mõista, kuidas austavalt partnerist lahku minna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles