Kurb tõde inimeste kohta, kes sotsiaalmeedias treeningutega eputavad (1)

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Olgem ausad: sul on üks või isegi mitu sõpra, kes peaaegu iga kord, kui nad füüsiliselt aktiivsed on, sellest Facebookis ka kuulutavad. Või siis oled sina üks neist inimestest? «Kerge 10-kilomeetrine jooksutiir enne tööd!» – teade võib olla kohutavalt häiriv ning Londoni Bruneli ülikooli teadlased otsustasid järele uurida, miks nii paljud meist tunnevad vajadust oma saavutustega eputada.

Tulemused pole just kõige meeldivamas. Inimesed, kes kipuvad oma trenniliikumisi pidevalt jäädvustama, kalduvad nartsissismi poole. Teadlaste sõnul on nende peamine eesmärk uhkelt näidata, kui palju aega ja energiat nad oma välimusse panustavad. Tuleb ka välja, et need teaanded koguvad Facebookis rohkem tähelepanu ja kiitust kui teist tüüpi postitused.

Uuringu lõppjäreldustena tõdeti, et nartsissistid annavad pidevalt oma saavutustest teada ning selleks tõukab neid tagant kiitusvajadus, mida Facebooki kogukond pakub. Samas ei tähenda rohkelt «laike», et kõikidele meeldiks neid postitusi näha.

Business Insider vahendab dr Tara Marshalli, kelle hinnangul nartsissistide eputamine tasub end «laikide» ja rohkete kommentaaride näol ära – kuid samas on tõenäoline, et nende Facebooki sõbrad pakuvad toetust vaid viisakusest, salamisi aga jõusaalihundi postitusi mitte sallides.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles