Miks seksida hoogsalt ka vanas eas?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Aastad lähevad, aga seks ei pea kaduma. Uuringud on näidanud, et seks vanemas eas on isegi kasulik, sest seda seostatakse kognitiivse võimekusega ja see võib aidata võidelda dementsuse vastu. 

Itaalias tehtud uuringus selgus, et 325-st inimesest vanuses 65 kuni 105 olid need seksuaalselt aktiivsemad või seksist huvitatud, kellel olid kõrgemad kognitiivsed võimed. Hiljem Coventry ülikoolis tehtud uuringus selgus, et need 7000-st täiskasvanust vanuses 50 kuni 89, kes seksisid aktiivselt, skoorisid kognitiivsete võimete testis kõrgemaid punkte.

Kas see tähendab, et seks ravib dementsust?

Teadlased ütlevad, et see vajab veel uurimist. Ei saa öelda, et seks tagab kindlasti parema ajutöö, sest need, kelle aju töötab paremini on ka rohkem seksist huvitatud. Küll, aga saab öelda, et armastus, headus ja toetav suhe on väga olulised nii sekseluks, kui ka hea mentaalse tervise säilitamiseks terve elu.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles