Maiasmokad, tähelepanu: vaata, millised kodukohvikud üle Eesti augustis külalisi ootavad! (1)

Kristel Trell
, Postimees Kodu vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustis korraldatakse mitmel poole kodukohvikute päevi.
Augustis korraldatakse mitmel poole kodukohvikute päevi. Foto: SCANPIX

Kuigi augustikuu esimene nädalavahetus on seljataga, jagub üle Eesti terveks kuuks kodukohvikuid, kuhu hea-paremaga maiustama minna.

Tihedaks läheb elu kodukohvikutes eeloleval nädalavahetusel, kui hooviväravad avatakse mitmes Eesti otsas.

Kes veel pole käinud, sel tuleks suve jooksul kindlasti korra Setomaale põigata: laupäeval, 13. augustil toimub Kostipäiv ehk Setomaa kohvikutepäev. Kell 12-20 oodatakse külalisi taluõuedele maitsma kohalikke roogasid kohalikust toorainest. Sõir, suulliim, kikkaseenepiirak ja muu selline kraam on kohvikutes au sees. Kindlasti paljusid teisigi huvitavaid kohalikke toite saab Seto Külävüü ühepäevakohvikutes mekkida. Ja muide: pühapäeval on pooltes kohvikutes peräpütüpäiv ehk pakutakse seda, mis veel pakkuda on! Lisainfot vaata siit.

13. augustil avavad rohelusse uppunud Keila aedlinnas külalistele väravad 25 koduõue, sest käima lähevad Keila Hoovilood, mis tänavu pühendatud suveolümpiale. Aiakohvikutesse- ja restoranidesse oodatakse nautlejaid varahommikust hilisööni, ei puudu käsitöö- ja kunstivahendus ning lustakas kultuuriprogramm. Loe lähemalt sündmuse kohta siit.

Ühepäevakohvikud löövad letid valla 13. augustil valla ka Pärnus, kus läheb käima Augustiunetuse nimeline festival. Lisaks kõikvõimalike kunstiliikide nautlemisele tasub peatänavalt vähe kõrvale keerata ja käia ära näiteks Pirni 12 asuvas agulimuinasjutulises kohvikus 12Pirni, mis juba oma esimesel tegutsemisaastal paljude lemmikuks. Pühavaimu 23 asuv  kodukohvik pakub suitsuahjus ja lõkkevannil valmistatud liha, põhjanaabrid soomlased pakuvad oma toite Alexmaja hoovis (Kuninga 20). Lisaks veel palju muid toredaid kohti, lähemalt saad kaeda siit.

14. augustil oodatakse külalisi Sauel, linna sünnipäeva raames toimub sealgi kodukohvikute päev, mille kohta saad lisainfot siit.

Tartlasi oodatakse 14. augustil esmakordselt Tammelinna koduaedadesse, kus lisaks maitsvale nosimisele pakutakse ka vaimutoitu, näidatakse-õpetatakse käsitööd, mudilased saavad mürada-mängida. Tammelinna kodukohvikute päeva kohta vaata infot siit.

21. augustil tasub autonina sättida Põltsamaa suunas, sest sealgi tulemas kodukohvikute päev: oma värava avavad nii talukohvikud kui ka kesklinna koduõued. Vaata lisainfot siit.

Pealinlased peaks kodulinnas tagasi olema 28. augustil, et minna uudistama kodukohvikuid Meriväljal. Avatud aedades, toredate naabrite seltsis saab juttu puhuda ja väikese taskuraha eest koduvalmistatud võileibu,küpsetisi ja suppi maitsta. Lisaks kuulete lugusid Merivälja ajaloost, juhtumistest ning  saate piiluda asumit niivõrd eripäraseks tegevate kodude arhitektuuri. Vaata lisainfot siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles