Mida teha, kui sõbrad ja pere vihkavad su kaaslast?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Suhted on rasked ja nõuavad palju tööd ning pühendumist. See tähendab, et vahepeal peab olema väga kannatlik ja olema valmis paljudeks kompromissideks. Mida teha, kui su sõbrad ja tuttavad leiavad, et su kaaslane ei ole kõike seda väärt ja soovitavad sul hoopiski kellegi parema leida?

Vähe sellest, et su suhe kaaslasega võib olla keeruline, siis võib juhtuda, et läbisaamine sõprade ja tuttavatega on sama raske, sest nad ei kiida su kaaslast heaks ja isegi vihkavad teda. Elite Daily pakkus välja viis küsimust, mida endal küsida, et selgitada välja, kas see suhe on kõiki neid probleeme väärt?

  1. Kas ma näen ennast selles suhtes aasta, kolme või viie aasta pärast?

    Kui vastus on ei, siis sa ei pea endalt rohkem küsimusi küsima, vaid lõpeta see suhe kohe ja mine eluga edasi.

    Suhted peavad olema lõbusad, isegi kui nad ei kesta terve elu. Kui kõik teised vihkavad su kaaslast ja sa ei näe temaga tulevikku, siis miks jääda kokku? Ohverda see suhe nende inimeste nimel, kes on sinuga terve elu.

  2. Kas sa oled õnnelik ja kas su elu liigub õiges suunas?

    Suhted peaksid sind tegema õnnelikumaks mitte kurvemaks. Kui sa eemaldaksid selle inimese oma elust, mis siis juhtuks? Kas sa oled terve oma elu pühendanud sellele inimesele? See on päris halb ja ebatervislik.

    Kui sa oled keskendunud ainult ühele asjale oma elus ja see on su kaaslane, siis on väga raske ennast kõrvalt näha ja aru saada, kas sa üldse oled õnnelik. Mõtle korraks iseenda peale, kas see suhe viib sind edasi või hoiab sind elus tagasi?

  3. Kas sa päriselt armastad seda inimest või oled sa temaga mugavusest?

    Paljud suhted kestavad kauem kui vaja just sellepärast, et nii on mugav. Sa tead täpselt, mida oodata ja teil on välja kujunenud rutiin. Üksiolemine võib tunduda üsna hirmuäratav, eriti kui sa ei ole sellega harjunud. Mida kauem sa suhtes oled, seda raskem on ära minna. Küsi endalt, kas sa päriselt armastad teda ja kui vastus ei ole kindel «jah», siis on aeg järele mõelda, kas sa päriselt tahad sellises suhtes olla.

  4. Kas su sõpradel ja perekonnal on reaalne põhjus, miks nad su kaaslast vihkavad või on see lihtsalt niisama?

    Eriti uue suhte puhul on see normaalne, et mingil hetkel saavad su sõbrad ja perekond natukene vähem sinu tähelepanu ja kõige lihtsam on selles süüdistada sinu kaaslast. See on muidugi mööduv, kui nad temaga ära harjuvad, aga kui selline vihkamine kestab pikalt, siis on aeg mõelda teistele põhjustele.

    Mõtle selle peale, kuidas su kaaslane kohtleb sinu peret ja sõpru. Nad ei pea omavahel hästi läbi saama, aga suhtlus peab olema viisakas. Kui sa pead pidevalt oma kaaslase käitumise pärast vabandust paluma, siis on selge, et sa oled oma suhtes osas pime ja ei näe asju selgelt.

  5. Kas see suhe on seda väärt, et sa kaotaksid kõik teised inimesed oma elus?

    Mõtle korraks, kas sa kujutad ette oma elu ilma oma kallimata? Aga ilma oma sõprade ja sugulasteta? Seda on päris raske ette kujutada, aga kui sa ei suuda oma suhet parandada, siis sa tead, millest on tegelikult lihtsam loobuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles