«Aedniku aabits»: missugune taim on eriti ilus ja maitsev?

Kristel Trell
, Postimees Kodu vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kanal 2 saatesarja «Aedniku aabits» uues osas tutvustatakse taimi, mis on ühtaegu nii ilusad kui ka maitsvad.

Saatejuht Ingrid Sembach-Hõbemägi käib aias ringi koos Toivo Niibergiga, kes tutvustab erinevaid taimi, mis passivad patta panna.

Ühe eriti maitsva taimena toob Toivo Niiberg esile suurt mungalille. «Temas on koos kõik samad omadused, mis sinepis ja mädarõikas. Eriti hea on see juustuga. Noori õiepungi võib kasutada marinaadis kappari asemel, aga ka õied võib ilusti panna salatitesse. Ja seemned, mis ära kuivavad ja lähevad kõvaks – need tasub ära jahvatada ja kloppida kas jogurti või hapukoore hulka. Saame tohutu hea dipikastme,» lubab ta.

«Aedniku aabits» pakub kaasaelamist ja teadmisi nii algajatele, kui juba kogenud rohenäppudele, alates vajalikest näpunäidetest, nutikatest lahendustest, uudistoodetest kuni taimede hingeeluni ning aias kasutatava tehnikani välja.  Saade on Kanal 11 ekraanil reedeti kell 20.00 ja kordusena Kanal 2s laupäeviti kell 10.10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles