Tervislikud võimalused, kuidas ja millega leevendada lapse magusaisu

, toitumisnõustaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Toitumisnõustaja Pilleriin Täht annab nõu, kuidas leida lapsele kommi asemel tervislikumad vahepalad.

• Suvel tasub varuda sügavkülma ohtralt erinevaid kodumaiseid marju, sest need on üheks suurepäraseks ja tervislikuks alternatiiviks maiustustele. Lisaks marjadele võiks kodus olla ka pähkleid-rosinaid ja puuvilju.

• Valmista ise magustoite – sega maitsetamata kohupiima hulka marju või puuvilju, küpsetage koos lapsega näiteks tervislikke küpsiseid või hommikumüsli. Valik on suur ning fantaasial tuleb lasta lennata. Näiteks kui asendada ka tavalistes magustoiduretseptides suhkur meega ja nisujahu asendada osaliselt mõne tervislikuma jahuga (tatrajahu, kaerajau, speltajahu, kookosjahu jms), saab teha maitsvaid kooke, küpsiseid, pannkooke ja muid maiustusi, mis lastele meelejärgi on.

• Ära osta koju kommi, küpsist ega šokolaadi, sest kui neid kodus ei ole, ei saa ka murduda ja lapse soovidele järgi anda.

• Hoolitse selle eest, et kodus leiduks alati tervislikke alternatiive poemaiustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles