Päikeselised punutised püüavad pilku

Eneli Jaama
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lina Vonsavičiūtė

Hommikul peegli ees ennast päevaks valmis sättides saad viimase lihvi anda endatehtud juuksepunutisega. Infinity salongi juuksur Vera Urjokina jagab näpunäiteid, mille järgimine paneb su särama paremini kui meik.

Juuksuri sõnul tulevad naised sageli salongi sooviga saada endale 15–30 eurot maksvaid punutisi. «Parem ja odavam on see töö ise ära õppida, siis võid juukseid sättida endal, õel või sõbrannal,» ütleb ta. «Punutised sobivad kõigile, nende kandmiseks pole vaja oodata erilist pidu või pulma, need võivad naist kaunistada iga päev. Hea lahendus ka siis, kui ei jõudnud õhtul või hommikul juukseid pesta. Tean isegi mehi, kes tütardele enne koolipäeva punutisi teevad. Nii et unustagem need igavad hobusesabad ja tavalised patsid, tehkem oma juustega kunsti!»

Sul on vaja: klambreid, läbipaistvaid mini-juuksekumme, tekstuurispreid, sabaga kammi, väikseid juuksenõelu.

Peapael ehk köispats

Foto: Lina Vonsavičiūtė

Sobib igale juuksepikkusele, ideaalne sumedateks suveõhtuteks.

Jaota juuksed kolme ossa. Tee sabaga kammi abil juustesse lahk, mis ulatub parema kõrva tagant pealaeni. Korda sama vasakul pool. Kinnita vasak salk klambritega. Pihusta tekstuurispreid ja silu juuksed peadligi. Jaota eesmine osa paremalt alustades kaheks ja keeruta kumbagi salku samas suunas, siis keera need teineteise ümber, suunates patsi kuklale. Otsani jõudes kinnita pats juuksekummiga. Korda sama vasakul pool. Pane mõlemad punutud salgud kinnitusega teisele poole, et moodustuks kaar ehk peapael. Jälgi, et punutis ei oleks liiga pingul. Patse ühendades põimi neisse lisatoeks juuksenõelu.

Romantiline viljapeapärg

Foto: Lina Vonsavičiūtė

Kui soovid olla eriline ja silmapaistev.

Kõigepealt jaota juuksed kaheks. Lahuta parempoolne pats omakorda kaheks ja hoia üht osa ühes, teist teises käes. Nüüd võta parema poole kaugemast äärest õhem salk, too see üle vasakule ning liida vasaku salguga. Jätka õhukeste salkude edasi-tagasi vahetamist. Tee nii kuni juukseotsteni. Katsu hoida salgud ühesuurused, et pats saaks ühtlane. Korda sama vasakpoolse patsiga. Viimistle tulemust, tõmmates moodustunud kaartest punutist kergelt lohakamaks. Siis kohenda mõlemad viljapeapunutised klambrite abil pea kohale pärjaks.

Boheemlase tukk

Foto: Lina Vonsavičiūtė

Igapäevane ja kiiresti tehtav.

Jaota juuksed kammi abil nii, et paremal pool oleks rohkem juukseid. Punumist alustades võta otsmiku lähedalt paksem juuksesalk ja jaota see kolmeks võrdseks osaks. Vii parempoolne salk keskmise alt läbi ehk too tagumine salk keskosa alla, tehes sellest uue keskmise salgu (see eristabki nn Prantsuse patsi Hollandi patsist – salgud lähevad alt, mitte ülevalt). Too ka vasakpoolne salk alt punudes keskele. Taas tagumist salku keskele tuues lisa väljastpoolt juukseid. Jätka punumist juukseotsteni, nii saad kaunilt langeva punutise.

Vinge Hollandi punutis

Foto: Lina Vonsavičiūtė

Lisab igapäevasele väljanägemisele natuke karmust ja isikupära.

Loo sabaga kammi abil puhas diagonaalne jaotus, mis algab otsmiku juuksepiiri keskelt ja lõpeb pealae ja parema kõrva vahel. Moodusta kaks või kolm väiksemat salku pea paremal küljel. Pane ülejäänud juuksed klambritega kinni ja alusta kõrvale lähimast salgust, jaotades selle omakorda kolmeks väiksemaks. Alusta punumist küljesalgu keskmisega ristamise stiilis. Jätka välimiste salkude keskmise alla toomist. Iga kord, kui seda teed, nopi juukseid kummaltki poolt patsi üles ja kaasa valmivasse salku. Punu peanaha lähedal. Korda sama teiste patsidega. Valminud punutised kinnita juuksenõeltega lahtiste juuste alla. Lase ülejäänud juustel vabalt rippuda.

Juuksekroon

Fotod:
Fotod: Foto: Lina Vonsavičiūtė

Efektne, samas uskumatult lihtne.

Jaga juuksed kahte ossa, nii et suurem osa jääks paremale patsi tegemiseks. Võta pealae kohalt suurem salk ja jaga täpselt pooleks. Keera mõlemat salku nagu kruvikeerajat näo poole ja põimi need omavahel. Seejärel võta juukseid altpoolt juurde, keeruta jälle ja tõsta üksteisest üle. Jätka samamoodi juukseotsteni. Sama võid teha teisel pool, moodustades niiviisi kaarja punutise ümber pea, aga võid piirduda ka ühe poolega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles