Haruldane haigus viis noore naise juuksepahmaka endaga kaasa (1)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

20-aastasel Katie-Anna Moore’il olid varem paksud blondid juuksed, mida neiu pidas oma auks ja uhkuseks. Ootamatult ilmnenud haiguse tagajärjel kaotas ta aga kiirelt suurema osa oma juustest.

Esmakordselt märkas neiu juuste ohtrat väljalangemist märtsis, mil pead pestes jäi talle peotäis juukseid lihtsalt pihku, vahendab Daily Mail. Ka edasiste pesukordadega hakkas aina enam juukseid välja langema, kuniks neiu oli vaevu kaheksa nädalaga kaotanud 70 protsenti oma juustest.

Esialgu pidas tüdruk juuste väljalangemise põhjuseks stressirohket perioodi ning liigset juuksesirgendaja kasutamist. Paari nädala pärast hakkasid aga ka teised märkama, et tüdruk jätab endast igale poole juuksekarvu maha.

Kevadiste eksamite järel pöördus Moore murega arsti poole, kes diagnoosis tal haiguse nimega alopeetsia, mille puhul tekib juuksesibula piirkonnas põletik, mis viib juuksekarva väljalanguseni. Haigus võib viia kõigi juuste kaotuseni. Tüdrukut ravinud arsti sõnul oli tema puhul see suuresti tingitud stressist ülikoolis.

«Nutsin sageli, sest nägin välja nagu vana mees, kellel on üksikud juuksekarvad üle pea kammitud. See oli südantlõhestav ja tegi mulle väga haiget. Kuna see juhtus nii kiiresti, ei olnud mul aega kogu seda protsessi enda jaoks lahti mõtestada,» kirjeldas Moore. Ajaga kaugenes ta ka oma sõpradest ning loobus ülikoolis käimisest, kuna tema enesekindlus sai valusa hoobi.

Neiu lasi endale lõigata siilipea, et kiilanevaid laike pealael veidigi varjata. Praeguseks on ta suutnud masendusest välja tulla eelkõige just sõbra abiga, kes lubas võõraste tähelepanu kiilalt neiult endale tõmmata.

«Nüüd mu enesekindlus vahel tõuseb, vahel langeb. Kui olen koos sõpradega, siis nad rahustavad mind ja kinnitavad, et olen ilus, kuid üksi olles tunnen end ikkagi inetuna,» lisas Moore.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles