Pildid: naine sai hüpnoteraapia abil üle 30 aastat kestnud veekartusest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donna McMahon
Donna McMahon Foto: SCANPIX

Ühendkuningriigis Liverpoolis elav naine sai hüpnoteraapia abil üle teda 30 aastat vaevanud veekartusest.

Praegu 35-aastasel Donna McMahonil tekkis veekartus viieaastasena pärast veeõnnetust ja alates sellest oli tal suuri raskusi pesemisega, edastab Mirror.

McMahon katsetas erinevad ravisid, kuid alles hüpnoteraapia aitas ja ta sai üle aastakümnete dušši võtta.

Naise sõnul kontrollis veekartus ta elu, ta vältis randu ja basseine, kuid pärast kohtumist hüpnotearpeut Robert Hissega hakkas ta elu muutuma.

Raviks kulus neli kuud ja nüüd on ta veekartus kadunud, ta suudab end pesta, minna ujuma ja nautida koos lastega veemõnusid.

«Tundub nagu oleks sündinud ime. Esimest korda üle 30 aasta saan nautida kõike vesist. Ma ei julgenud varem isegi kõiki juukseid korraga pesta, vaid osade kaupa. Nüüd on see minevik,» lisas naine.

Inglanna teatel tegi hüpnoterapist kiiresti selgeks, mis ta veefoobia põhjustas ja selleks oli viieaastasena kogetud õnnetus.

«Olin siis koos teiste lastega vees, kuid teine laps lükkas mu vee alla. Sattusin paanikasse, ma ei teadnud, kas isa tuleb mind päästma või ma upun. Pärast seda tekkis veepaanika ja ma hakkasin aegamööda vett kartma,» meenutas naine.

Inglanna sõnul on ta hüpnoterpeudile tänulik, et suutis ta foobiast vabastada.

McMahon tegi läbi tunde kestnud hüpnoteraapiasessiooni ning sadu veekatseid enne, kui ta end vees jälle kindlalt tundma hakkas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles