Kogemus õpetab: kuidas korraldada tüdrukuteõhtut?

Liisa Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Korraldasin ühes teise neiuga natuke aega tagasi oma parimale sõbrannale tüdrukuteõhtut. Enne oli mul vaid õrn aimdus, mis asi on tüdrukuteõhtu. Pärast ohtrat guugeldamist, Pinteresti ja Youtube’i uurimist jagub soovitusi teistelegi. Lisatingimus, millega arvestama pidin, oli see, et enamik külalistest on tudengid ning peo maksumus ei tohiks liigselt rahakotti kurnata.

  1. Kui võimalik ja vajalik räägi kõigepealt pruudiga

Küsisin pruudilt, keda ta kutsuda sooviks, mida ta kindlasti ei söö ning mis võiks olla peo värviskeem. Lasin tal üle vaadata mõned üksikud ideed. Muidugi ei pea pruudiga vesteldes liigselt detailidesse minema – enamus võib olla üllatus. Tundes oma sõbrannat otsustasin talt mõned asjad siiski üle küsida ja see tasus ennast ära näiteks menüü valimisel.

  1. Vali aeg varakult

Hakkasin tüdrukuteõhtut korraldama kuu aega enne ning leidsime vaid ühe kuupäeva, mis nii mulle kui ka pruudile sobiks. Seda seetõttu, et meil mõlemal oli teisi pulmi, kus käia, ning tööd, mida teha. Kaks külalist ei saanud tulla seetõttu, et nemad olid omakorda teises linnas teisel tüdrukuteõhtul ning üks oli endale plaaninud reisi. Niisiis soovitan sellise asjaga teha algust umbes kaks kuni kolm kuud varem. Seda eriti siis, kui üritus peaks toimuma pulmahooajal. Ma pole kunagi varem Tartu linnapildis näinud ühegi tüdrukute- või poissmeesteõhtu toimumist. Sellel õhtul nägime lausa kahe tüdrukuteõhtu ja kahe poissmeesteõhtu kampa.

  1. Vali koht

Variante on palju. Te võite lihtsalt kohe linna peale minna. Minu tuttavad tegid ühele peigmehele ekstreemspordi päeva (wakepark, paintball) ühes naljakate ülesannete, sauna, grillimise, orienteerumise ning pubituuriga.. Meile sai üks neiu tasuta koha, mistõttu valisime peo alguskohaks kaunistatud siseruumid, kust hiljem suundusime edasi linna. Rahulikumaks alguskohaks võib ka olla kellegi kodu või hoopiski park.
 

Autor
Autor Foto: Katrin Silm
  1. Valmista vajadusel kaunistused

Alustasin värviskeemi valimisest ning otsustasime pruudiga roosa, musta ja kuldse kasuks. Valmistasin pruudile valitsuskepi ja ostsin selle juurde krooni. Tüdrukutele võib ka teha kirjadega lindid või rosetid. Meie pruut sidus tüdrukutele pähe virsikuroosad lindid. Siseruumidesse valisin krepp-paberist tutid, paberist tehtud huulepulga, kirjutasin pappkaartidele tähthaaval «preilist prouaks» ning ajasin selle nööri otsa.

  1. Leia õiged inimesed

Ühel tüdrukutest oli mitmeid väga häid tutvusi, mis kulusid marjaks ära. Kutsusime peole neiu, kes hobi korras teisi meigib. Koolitatud jumestajad küsivad nii umbes 35€, mis tudengitest korraldajate jaoks oli kõvasti üle eelarve. Tulemus oli imekena. Võib öelda, et isegi parem, kui nii mõnelgi professionaalil, kellega mul kogemusi on. Lokid tegin pruudile ise, kuid võib leida kellegi, kes teeb kihvte punutisi vms. Lisaks võib otsida kellegi, kes on nõus pruuti autoga sõidutama. Muidugi võiks kõigile mingi sümboolse summa tasku pista. Niisiis, märgake ning kaasake osavaid ja andekaid inimesi oma tutvusringkonnas.
 

Autor
Autor Foto: Katrin Silm
  1. Mõtle välja peoks sobivad mängud

Mänge mõeldes tuleks kindlasti mõelda pruudi iseloomule. Meie peo kangelane pidi arvama erinevate kingituste puhul, kes need tõi. Külalised omakorda pidid kirjutama naljakaid mälestusi seoses peo kangelasega ning arvama ära, kellel milline mälestus on. Hiljem andis pruut koomilise pruudivande. Asetasime talle pähe krooni ning andsime kätte valitsuskepi. Pärast läksime pruudiga müüma tüdrukute poolt veidraid sõprust iseloomustavaid kinke, et tüdrukuteõhtuks raha koguda. Kingituste hulgas olid näiteks koeratoit ja helendavad jänesekõrvad. Meil õnnestus kõik asjad maha müüa.
 

Autor
Autor Foto: Katrin Silm
  1. Toit ja jook

Mulle üldiselt meeldib ise toite valmistada, kuid kuna pidu toimus teises kohas, otsustasin valmistoitude kasuks. Mittealkohoolsetest jookidest serveerisin gaseeritud viinamarjamahla šampusepudelis.

  1. Kasuta kavalalt ära klubides ja baarides olemasolevaid tüdrukute õhtuks mõeldud pakette

Meil oli üks kaval neiu, kes oli hästi kursis erinevate klubide pakettidega, kuna ta töötab kooli kõrvalt samas valdkonnas. Klubis, kuhu pärast peoruumidest edasi liikusime, anti pruudile kolm ülesannet, mis ta pidi täitma. Auhinnad olid väga kihvtid.

Autor
Autor Foto: Katrin Silm

Millistest poodidest saab ilusaid asju tüdrukute õhtuks?

Šampuseklaaside külge sidusin kuldse lindiga roosa- ja kuldsekirjud kõrred Tigerist. Seal müüakse väga stiilset ja huvitavat kraami. Soetasin sealt ka südamekujulised pulgakommid ja ühed roosad kommid, mis läksid oma toonidelt väga hästi peoga kokku. Kuna päristaldrikute transport oleks kujunenud liiga vaevarikkaks, ostsime Koduekstrast roosad nelinurksed plasttaldrikud. Nii pruut kui ka külalised märkisid, et nad pidasid neid alguses päris taldrikuteks. Roosasid või kuldseid salvrätikuid leiab peaaegu igast poest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles