See üllatav jook muudab trenni tunduvalt efektiivsemaks

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Sa oled ilmselt harjunud jooma hommikuti kohvi, et korralikult üles ärgata ja päeva esimestel koosolekutel ergas olla. Aga uusimad uuringud näitavad, et nüüdsest võiksid sa just kohvi ka oma treeningkütusena kasutada.

Ajakirjas International Journal of Sport Nutrition and Excercise Metabolismercent avaldatud uuringus jõuti järeldusele, et kui sa jood tund aega enne jooksmist või rattasõitu ära tassitäie kohvi, paraneb su võimekus suisa kuni 25 protsenti.

Kuigi sportlased on ammu kasutanud kofeiini oma spordivõimekuse tõstmiseks, on senini olnud vähe uuringuid, mis tõestaksid just kohvijoogi paremust energiajookide või kofeiinitablettide ees, vahendab Women’s Health.

Selles uuringus viidi aga läbi suisa üheksa kontrollitud katset, et näha, kuidas kohvi treeninguid mõjutab. Lisaks jooksmise-väntamise soodustamisele leiti ka, et kohvi annab jaksu jõusaalis rassijatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles