Humoorikas video: kas eesti emad on soome emade moodi?

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Facebookis levib kulutulena humoorikas video soome emadest, kes on nii tagasihoidlikud, et poevad vaat et ise kirstu valmis - peaasi, et kellelegi jalgu ei jääks. Kas selline ülim alandlikkus ja diskreetsus on omane ka eesti emadele?

Nii mõnigi kommenteerija leiab, et video kujutab nende ema väga täpselt. «Iga kord, kui ta süüa teeb, ütleb ta, et kindlasti pole see hea,» kirjutab üks neiu. «Aga ma lahendasin probleemi nii, et ütlesin iga kord, et jah, tema toit maitseb nagu s*tt. Nüüd ta naerab selle üle ja enam end maha ei tee!»

Mis teie arvate, kas selline enda mahategemine on ka eesti emade ja vanaemade seas levinud? Kui jah, siis võitleme sellega üheskoos! Tee oma emale pai ning kiida teda, kuigi video on naljakas, on naiste kurvastav komme iseennast maha teha ääretult halb ja ei tule meist kellelegi kasuks.

When you take your boyfriend home to your Finnish mum

Sometimes Finnish mums can be a little too humble.

Posted by Very Finnish Problems on Friday, 15 July 2016
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles