Kuus soovitust, kuidas suvel küüsi õigesti hooldada

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Suvesoojal ajal vajavad sinu küüned erilist hoolt siis, kui käid vaid rannas päikest võtmas, kuid veelgi enam siis, kui oled nobenäpp ning toimetad aias. Mida teha suvel küüntega teisiti, et võiks muretult päevitada ja aias tööd teha? Sellest postitusest leiad soovitused, kuidas hoida küüned ka suvel ilusad ja hoolitsetud.

Rannahooajal vajavad sinu küüned hoolt, sest UV-kiirgus ei mõju küüntele just mitte eriti hästi. Aiatööd muudavad käed kuivaks, kuna aias toimetades puutuvad küüned palju kokku liiva ja mullaga. Rääkimata sellest, et pärast aiatöid võib käte puhastamine muutuda tüütuks ja raskeks. Loe Trendnails Küünestuudio spetsialistide lahendusi levinumatele probleemidele.

  • Mustad küünealused – selle vältimiseks pane kindad kätte! Kummikindad nõusid pestes, töökindad nii aias tegutsedes kui ka muid majapidamistöid tehes. Nii on küüned kindlamalt kaitstud. Kindaid võiks kasutada ka meikides. Nõnda ei jää küünte alla kinni kosmeetikatooted nagu lauvärv, puuder jms.
     
  • UV-kiirgus – päikesekiirgus võib mitte ainult käsi kortsuliseks ja vanaks muuta, vaid kahjustada ka erksaid toone sinu maniküüril. Ere valgus ja päike muudavad elutumaks sinu maniküüri ilusaid värve ja varsti võivad näiteks erksinistest triipudest olla järel vaid tuhmid sinised jutid. Õnneks on moodne kosmeetikatööstus leiutanud spetsiaalse pealislaki, mis kaitseb küüsi tuhmumise ja UV-kiirguse eest. Seda kasutades on sinu küüned terve suve ilusad, särtsakad ja täiuslikud.
     
  • Küünenahkade kuivus – kui sa tunned ja juba ka näed, et sinu küünenahad on muutumas kuivemaks, siis määri neile peale küünenahaõlisid, sest see on kõige parem viis küünenahkasid taastada. Kui spetsiaalset õli ei ole kohe käepärast võtta, siis aitavad ka teised õlid nagu oliivi-, mandli- ja roosiõli. Võid kindel olla, et need tagavad sulle terviklikud, ilusad ja niisutatud küünenahad.
     
  • Kuidas õlisid kasutada? Tilguta paar tilka õli oma küünenahkadele ja hõõru seda ringjate liigutustega ettevaatlikult, kuni oled veendunud, et õli on küüneümbrusesse hästi imbunud. Protseduuri oleks hea korrata iga päev, õhtul enne magamaminekut ja hommikul enne õue astumist. Parim on määrida õli küünenahkadele enne küünelaki peale kandmist ja ka enne küünelaki maha võtmist.
     
  • Merevees ujumine on kasulik, sest soolane vesi on üks tõhusaid vahendeid, mis taastab sinu küünestruktuuri ja teeb seda terviklikumaks. Üks värskendav suplus annab kehale päevitamisest vaheldust ja pakub ka küüntele vajalikku kosutust UV-kiirgusest. Soolase vee mõju küüntele on kohe märgatav, sest küüned hakkavad muutuma valgemaks, läbipaistvamaks ja puhtamaks. Sellistele küüntele on ka palju parem teha maniküüri. Isegi naturaalsed küüned on pärast suplust kohe tunduvalt korralikuma muljega. Ettevaatlik pead olema vaid juhul, kui eelistad supelda väga kaua ja palju järjest. Soolane vesi peseb sinu küüntelt maha ka neile kasulikud mineraalained. Nii et liiga palju head võib muutuda kahjulikuks ka muidu tervisliku merevee puhul.
     
  • Suvel kreemita käsi tavalisest ohtramalt – kanna nahale ja küüntele niisutavat kreemi, sest suviti on ilus vaadata naturaalseid ja puhtaid, mitte kuivusest lõhenevaid küüsi.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles