11 asja, mida rinnad sulle tervise kohta ütlevad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Igapäevane rindade valulikkus võib viidata sellele, et sa sööd liiga palju soola või kannad vale suurusega rinnahoidjat. Panime kirja 11 asja, mida su rinnad sulle tervise kohta öelda võivad.

Rinnad võivad anda märku, kui tervisel on midagi viga, vahendab Cosmopolitan. Panime kirja 11 asja, mida rinnad võivad sulle tervise kohta öelda.

  1. Sul hakkavad kohe päevad. Kuskil nädal enne menstruatsiooni võivad rinnad olla paistes ja valusad. Mõnedel naistel kestab valulikkus päevade ajal edasi, see on täiesti normaalne.

  2. Sa oled rase. Raseduse alguse rindade tundlikkus sarnaneb päevade-eelse valuga. Ainuke asi, mis lisandub, on see, et su rinnad ja nibu ümber olev ring hakkavad kasvama.

  3. Sul on uut rinnahoidjat vaja. Kaela-, selja- või õlavöötmevalu on kindel märk sellest, et sul on uut sobivat rinnahoidjat vaja. Vali rinnahoidja, mis oleks praktiline ja toetav, mitte ainult ilus.

  4. Sa pead oma vana rinnahoidjat pesema. Kandes rinnahoidjat nädalaid, kogub see enda sisse higi ja baktereid, mis võivad tekitada infektsioone ja nahaärritust. Pese oma rinnahoidjat regulaarselt.

  5. Su kaal langeb. Kui sa võtad kaalus juurde või alla, siis rinnad annavad tihti sellest esimesena märku.

  6. Sa sööd liiga palju soola. Kas sul on vahel rinnad paistes isegi siis, kui sul ei hakka parajasti päevad? See on sellepärast, et liigne sool hoiab kehas vedelikku kinni ja rinnad on üks koht lisaks kõhule, kus liigset vedelikku hoiustatakse.

  7. Sa jood liiga palju kohvi. Duke'i ülikoolis Californias selgus, et 61 protsendil naistest, kes lõpetasid kohvijoomise, vähenes rindade turse. Regulaarse rinnavalu ja -tundlikkuse taga võib olla liigne kofeiini tarbimine.

  8. Sa pingutad jõusaaliga üle. Treeningutel kanna alati sobivat sportrinnahoidjat, mis hoiab rinnad kindlalt paigal. Kui sa tunned rindades treeningu ajal valu, siis proovi mõnda lihtsamat treeningut või peatu korra ja tee pärast pausi edasi.

  9. Sul on rauapuudus. Teadlased leidsid, et naistel, kes võtsid rauatablette, oli vähem valulikkust rindades, kui naistel, kes ei võtnud.

  10. Sul võib olla PCOS, see on polütsüstiliste munasarjade sündroom. Selle haigusega kaasneb rindade tundlikkus, vedelikupeetus, ebaregulaarsed päevad, liigsed karvad näol ja kehal, õline nahk ja akne.

  11. Sa pead arsti juurde minema. Mida noorem sa oled, seda vähemtõenäoline on rinnavähi teke. Niipea, kui märkad, et rinnas on mingi tükk või rind on kuju muutnud, siis mine arsti juurde ja lase rindu igaks juhuks kontrollida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles