Kristiine keskus ootab peagi ReUse Republicu disainiturule

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ReUse Republic disainerid võtavad oma loomingu aluseks olemasolevad tarbimata ning kasutamata rõivad - praaktooted, brändide laojäägid või muud varud.
ReUse Republic disainerid võtavad oma loomingu aluseks olemasolevad tarbimata ning kasutamata rõivad - praaktooted, brändide laojäägid või muud varud. Foto: Tanel Veenre

Järgmise nädala neljapäevast laupäevani, 3.-5. veebruarini toimub Kristiine keskuses Moetäika raames ReUse Republicu disainiturg, kus saab soetada tuntud rõivabrändide laojääkidest valmistatud disainrõivaid ja aksessuaare.

Kokku pannakse Kristiine keskuse Moetäika raames müüki ligi 30 noore Eesti disaineri ligi 500 rõivaeset ning lisaks üle 100 aksessuaari.

Traditsiooniks saanud Moetäika ja selle raames toimuv ReUse Republicu disainilaat on keskkonnasõbralik koostöö moebrändide ja Eesti noorte disainerite vahel.

Tuntud kaubamärgid annavad oma laojäägid ja praagid ReUse Republicu kaudu disaineritele, kes omakorda loovad toodetele värske ja moodsa näo, et pakkuda moeteadlikele tarbijatele ainukordseid rõivaid.

ReUse Republicu üks peamisi eesmärke on panna inimesi ja ettevõtteid loodussäästlikult ning nutikalt mõtlema ja käituma. ReUse Republicu disaintoodete valmistamisel kasutatakse jääke, mis muidu läheksid hävitamisele, looksid sellega lisakulusid ning koormaksid keskkonda.

Disainerite abiga antakse neile aga teine elu. Iga toode esindab endas kolme brändi -  algmaterjali, disaineri ja ReUse Republicu oma.

ReUse Republicu disainiturg toimub Kristiine keskuses 3.–4. veebruaril kell 14.00–20.00 ning 5. veebruaril kell 12.00–18.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles