Viis olulist märki, et sa oled emotsionaalne inimene

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Emotsionaalsed inimesed on tavaliselt need, kes on teistest tundlikumad. Nad hakkavad teistest kergemini nutma ja solvuvad mõne õela kommentaari peale kiiremini kui neid ümbritsevad inimesed.

Millised märgid iseloomustavad veel emotsionaalseid inimesi? Lifehack tõi välja viis märki.

1. Emotsionaalne inimene on väga ettevaatlik, et mitte teiste tundeid riivata

Ta teab, kui valus on haiget saada ja ta ei soovi, et keegi seda kogeks. Samas ei pruugi see alati olla ratsionaalne mõtteviis, kui sa üritad pidevalt vältida seda, et sa kellelegi kunagi haiget ei teeks. Vahel võib seda ikka juhtuda ja see ei pruugi üldse sinu süü olla. Aga see, et sa üritad teiste tundeid säästa, näitab, et sa oled väga hea inimene.

2. Emotsionaalne inimene hindab mälestusi väga kõrgelt

Tal on kombeks meenutada minevikku ja muretseda tuleviku pärast. Ta on väga mõtlik inimene, kuigi mõnes olukorras tuleks talle kasuks see, kui ta harjutaks rohkem teadlikkust ja ärksust, et olla hetkes kohal. Emotsionaalne inimene hindab kõrgelt kõiki kogemusi, mis ta elu jooksul saab, sest need kogemused loovad mälestusi. Tasuks ainult meeles pidada, et tuleviku pärast ei pea nii palju muretsema.

3. Emotsionaalse inimese jaoks on õnnetunne olulisem kui edukus

Mõned inimesed on kõigeks valmis, et tippu jõuda. Nad seavad end esikohale ja unustavad kõik teised. Tippu jõudes võivad nad aga märgata, et nad polegi õnnelikumad kui varem. Emotsionaalne inimene ei sea kunagi edukust esikohale, tema jaoks on õnnetunne palju tähtsam. Ta väärtustab armastust ja hoolivust. Samas on oluline endale eesmärke seada ja neid saavutada, sest see aitab elus edasi liikuda.

4. Emotsionaalne inimene ei karda vigu teha

Ta teab, et eksimine on inimlik. Sa oled teinud palju vigu, me kõik oleme, ent see ei aja sind endast välja. Sa ei karda eksida, sest sa tead, et see kuulub elu juurde. Kui kogu aeg emotsioonide ajel tegutseda, siis vahel võib ikka kõrvetada saada, aga samas annab see juurde ka uusi kogemusi.

5. Emotsionaalne inimene hoolib tunnetest

Ta on hea sõber ja kaaslane, sest ta teab, kui olulised on tunded. Ja ta teab, et kõigil on tunded. Ta hoolib väga teiste tunnetest ja teab, et need omavad iga päev väga olulist tähendust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles