Kui oluline on suhtes seksuaalne sobivus?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seksi puhul võib eristada kahte tüüpi inimesi: ühed on mugavad ja teised otsivad elamusi. Mis saab aga siis, kui kokku saab kaks eri tüüpi inimest?

Seksuaalnõustaja Ian Kerneri kirjutas portaalis goodinbed.com, et esimest tüüpi inimesed armastavad seksida mugavate koduseinte vahel ühe kindla partneriga ning jäävad läbiproovitud asendite ja rutiini juurde.

Elamuste otsijad on aga selgelt vastupidised. Nad tahavad uusi poose ja mänguasju, erinevaid partnereid või paiku ja rohkem seksi. Tavaliselt on kahel mugaval inimesel või seikluste otsijal paarisuhtes lihtne – seksuaalses mõttes tahavad nad sama.

Mis saab siis, kui mugav tüüp armub elamustejanulisse või juhtub vastupidi? See on levinum, kui arvata võiks, kuid enamik paare mõistab enda sobimatust alles suhte edenedes. Partnerluse algul on armunud inimesed hormoonide mõju all, mistõttu pidevalt üksteist hellitatakse ja see peidab ka kõik erinevused magamistoas – kuni kirelõõm hakkab hääbuma.

Nimetatud hormoonid võivad varjata ka teisi erinevusi suhtes, alates sellest, kui tihti soovitakse seksida, kuni selleni, kuidas suhtutakse avalikult kiindumuse väljendamisse. Üheks teguriks, mis võib paari lahknevusi näidata, on (erineva tugevusega) kalduvus uudsust ja erutavaid kogemusi otsida.

Delaware'i ülikooli psühholoogi Marvin Zuckermani sõnul ei pruugi inimese sisemine vajadus tundmuste järgi suhte algusperioodis välja paista, kuna siis on armastus iseenesest uudne ja põnev – probleemid ilmnevad siis, kui seks muutub rutiinseks.

Seksuaalne sobimatus mõjutab suhet tugevasti. Võib-olla ihaldad sina iga päev seksida ja partnerit rahuldab ka see, kui armatseda vaid korra kuus. Võib-olla meeldib sinu kallimale seksist rääkida, kui sind paneb juba see ise punastama. Kas teie suhe on siis hukule määratud?

Mitte tingimata. Aju on meie suurim ja võimsaim seksuaalne organ ning seksuaalselt sobimatutel inimestel võib olla täiesti toimiv suhe. Edu võtmeks on suhtlemine: räägi partneriga teie suguelust, ükskõik kui ebamugav see sulle ka ei tundu, ning ole valmis kompromissideks.

Mugavad inimesed võiksid veidi oma kestast välja tulla ning elamuste otsijad rohkem olemasoleva suhte positiivsetele külgedele keskenduda.

Üks lõbus võimalus selle tegemiseks – võta õppust hiljutisest uuringust ja kasuta fantaasiat. Uurijad leidsid, et pikaajalises suhtes taastas partneritevahelise romantika kõige edukamalt rollimäng, kus teeseldi kahte võõrast esimesel kohtingul.

Niisiis katsetage erineva riietusega ja kohtuge partneriga kohalikus restoranis või kohvikus või baaris... Leiate vaheldust ja turvalisust ning huvitava võimaluse kompromissiks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles