Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lihata õuegurmee

Sandra Vungi ja grillburger, mille vahel pole liha. FOTO: Rain Pohlak

Kui enamik eestlasi kõrvetab suviti sütel liha, siis taimetoitlane Sandra Vungi grillib näiteks seitanist ehk nisugluteenist steike. Kõigi köögiviljade maitse lööb ta aga enne grillrestile panemist julgete marinaadidega särama.

Tellijale Tellijale

Paljud arvavad, et kui liha grillile ei pane, siis nagu ei jäägi peale suvikõrvitsa midagi, mida varda otsa lükata.

Vastupidist kinnitab Sandra Vungi, kellel varsti saab taimetoidul oldud juba üle üheksa aasta. Selle aja jooksul on ta loonud sadu taimseid retsepte, mis on kogutud tema retseptilehele taimetoit.ee ja nelja menukasse kokaraamatusse – viimatine neist on ostunimekirjade ja menüüdega varustatud «Taimsed õhtusöögid». Ka taimepõhine grillimenüü võib olla külluslik, toitev ja maitsev, näitavad nii tema kummis retseptisahtel kui ka rõõmus ja rõõsa nägu.

Tagasi üles
Back