Lihata õuegurmee

Sandra Vungi ja grillburger, mille vahel pole liha.

FOTO: Rain Pohlak

Kui enamik eestlasi kõrvetab suviti sütel liha, siis taimetoitlane Sandra Vungi grillib näiteks seitanist ehk nisugluteenist steike. Kõigi köögiviljade maitse lööb ta aga enne grillrestile panemist julgete marinaadidega särama.

Paljud arvavad, et kui liha grillile ei pane, siis nagu ei jäägi peale suvikõrvitsa midagi, mida varda otsa lükata.

Vastupidist kinnitab Sandra Vungi, kellel varsti saab taimetoidul oldud juba üle üheksa aasta. Selle aja jooksul on ta loonud sadu taimseid retsepte, mis on kogutud tema retseptilehele taimetoit.ee ja nelja menukasse kokaraamatusse – viimatine neist on ostunimekirjade ja menüüdega varustatud «Taimsed õhtusöögid». Ka taimepõhine grillimenüü võib olla külluslik, toitev ja maitsev, näitavad nii tema kummis retseptisahtel kui ka rõõmus ja rõõsa nägu.

Tagasi üles