Miks juua mandlipiima?

FOTO: Vida Press

Mandlipiim on väidetavalt parema maitsega ja tervislikum kui lehmapiim. Miks see nii on?

Miks juua lehmapiima asemel mandlipiima? Female First selgitab:

  • Teada on, et puu- ja juurviljade söömine on tervisele väga kasulik. Maailma Terviseorganisatsioon soovitab süüa pigem rohkem taimseid toite ja pisut vähem loomseid, et tagada hea tervis.
  • Mandlipiim on 100 protsenti taimne.
  • Mandlipiimas ei ole laktoosi, piimavalku, gluteeni ja soja, mistõttu saavad seda juua ka need inimesed, kes muidu ei talu piimatooteid.
  • 70 protsenti inimestest ütlevad, et see on parema maitsega kui tavaline piim.
  • Samuti leidsid 38 protsenti inimestest, et mandlipiim mõjub neile paremini kui teised alternatiivid piimale.
  • Mandlipiim maitseb hästi isegi siis, kui sinna ei ole lisatud suhkruid.
  • Mandlipiimas on vähe kaloreid ja rasvu.
  • Mandlipiima saab kasutada küpsetamiseks, smuutideks või hommikuhelveste peal, lisaks joomisele või kohvi peale panemiseks.
  • Mandlipiimast saab palju kaltsiumi, mis teeb luud ja hambad tugevaks ning aitab parandada lihastööd ja tõsta energiataset. 
Tagasi üles