Kolm dieeti, millega sa ei võta kaalus alla

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kahjuks ei ole olemas ühtegi dieeti, millega oleks võimalik kiirelt ja jäädavalt kaalu kaotada. Pealegi peaks dieedi eesmärgiks olema tervislik eluviis mitte kaalukaotus. Vali enda jaoks selline dieet, mida sa oled valmis terve elu pidama.

Dieeti peavad nii paljud naised, aga mida nad ei tea, on see, et kõikide dieetidega ei ole võimalik kaalus alla võtta. Loe lähemalt kolmest dieedist, mis paraku ei pruugi su kaalunumbrile positiivset mõju anda.

Toitumisspetsialist rääkis Elite Dailyle, et madala süsivesiku sisaldusega dieet, gluteenivaba dieet ja paleo dieet ei anna soovitud tulemusi. Uurime neid dieete lähemalt.

Madala süsivesikute sisaldusega dieet

Selle dieediga lubatakse kaalukaotust, kui sööd vähem suhkruid ja süsivesikud. See tähendab, et peaksid sööma vähem puuvilju, juurvilju, piima- ja teraviljatooteid, mida tegelikult on väga vaja, et olla tervislik. Dieet eeldab, et sa sööd selle arvelt rohkem valku.

Loomulikult ei ole lisatud suhkruga tooted kasulikud, aga puuviljades ja juurviljades olevad suhkrud on meile eluks hädavajalikud. Süsivesikud ei ole kehale halvad, kui nad tulevad päris toidust mitte töödeldud toidust. Esialgu võid sa kaalus kaotada, sest su keha ei tooda enam nii palju insuliini, aga pikas perspektiivis ei ole sellel mitte mingisugust mõtet ja vajadust. Keha vajab süsivesikuid selleks, et funktsioneerida.

Gluteenivaba toitumine

Gluteenivaba toitumine lubab parandada üleüldist tervist. Inimesed, kes selle dieedi kasuks otsustavad, lõpetavad täisteratoodete söömise. Kui sul ei ole gluteenitalumatust või gluteenitundlikust, siis ei ole tarvis gluteeni karta, sest täisteratoitudest hoidudes ei saa keha vajalikke toitaineid. Gluteenitalumatud inimesed võtavad selle jaoks eraldi toidulisandeid.

Kui laual olev kook on gluteenivaba, siis see ei tähenda, et seda võib kohe mitu tükki süüa, see on ikkagi magus kook. See tähendab seda, kui sa tahad gluteeni tarbimist vähendada, siis ära söö näiteks kartulikrõpse või komme, aga ei ole mitte mingit mõtet hoiduda täisteravilja toodetest.

Paleo dieet

Paleo dieet lubab kiiret kaalukaotust. Selle dieediga peab inimene sööma rohkem puuvilju, juurvilju, häid rasvu ja proteiini ning vähem töödeldud toitu, mis on ka selle dieedi suur pluss toitumisspetsialistide arvates.

Kas paleo dieet aitab kaalu kaotada? Ilmselt natukene, aga mitte õigetel põhjustel, sest jällegi pead menüüst välja jätma kõik teraviljatooted, mida on kehale tegelikult vaja. Paleo dieet sobib hästi selleks, et teha sissejuhatus tervisliku toitumise maailma, kuhu juurde kuulub ka regulaarne trenn ja kõikide toitainete piisav söömine. Kiiret ja püsivat kaalukaotust ei ole olemas, sea oma eesmärgiks üleüldine tervislik eluviis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles