Kas üksikvanemaga kasvanud katseklaasilapsed erinevad isa ja emaga kasvanud lastest? (1)

Riin Aljas
, teadustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstviljastamine. Uuring näitas, enamiku laste arengut üksikemaga peres kasvamine ja kunstviljastamise teel sündimine ei mõjutanud.
Kunstviljastamine. Uuring näitas, enamiku laste arengut üksikemaga peres kasvamine ja kunstviljastamise teel sündimine ei mõjutanud. Foto: SCANPIX

Üksikemana kunstviljastamise teel pere loonud naiste arv muutub Euroopas üha suuremaks. Kas üksikemaga kasvavad lapsed erinevad oma arengus ja kohanemises kahe vanemaga peres kasvavatest lastest? 

Sellele küsimusele otsis vastust Cambridge’i ülikoolis tehtud uuring ning tulemusi vahendas ERR-i teadusportaal Novaator. 

Cambridge’i ülikooli perekonnauuringute instituudi teadlased analüüsisid 51 üksikemaga perekonda, keda võrreldi 52 perekonnaga, kus oli ema ja isa. Mõlemat tüüpi perekondade puhul oli tegu kunstviljastamise teel saadud laste ehk nn katseklaasilastega. Uuringu tulemustest selgub, et üksikvanemaga kasvavad katseklaasilapsed on samaväärselt kahe vanemaga perekonnas kasvavate lastega hästi arenenud ja oma pereeluga kohanenud.

Loe uuringu tulemuste kohta täpsemalt SIIT.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles