Mida võib suhtes petmiseks pidada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Elite Daily viis 18-31-aastaste naiste ja meeste seas läbi küsitluse, et kindlaks teha, mida võib paarisuhtes pidada petmiseks. Küsitluses osales täpselt sada inimest.

Mis ei ole kindlasti petmine?

99 protsenti küsitluses osalenutest nõustus, et teise inimese piltide vaatamine või kommenteerimine sotsiaalmeedias ei ole partneri petmine. Samuti ei tasu petmiseks pidada seda, kui inimene kannab riideid, mille eks talle kinkis või ostis (nii arvas 94 protsenti vastanutest). 93 protsenti naistest ja meestest leidis, et ka porno vaatamist ei saa pidada petmiseks. 

Lisaks neile kolmele asjale on veel mõned, mida paljude arvates ei saa petmiseks nimetada:

  • kui partner saab Snapchatis kellegagi väga hästi läbi (92 protsenti);
  • kui partner kuulab laule, mida keegi teine on talle saatnud/soovitanud (92 protsenti);
  • kui partner läheb lõunale kolleegiga, kelle vastu ta võib huvi tunda (82 protsenti);
  • kui partner ostab kellelegi baaris juua või laseb kellelgi endale jooke välja teha (80 protsenti);
  • kui partner vaatab sinu juuresolekul teisi naisi/mehi (77 protsenti);
  • kui partneril on kellegi teised n-ö siseringinaljad (77 protsenti);
  • kui partner flirdib kellegagi sotsiaalmeedias (70 protsenti); 
  • kui partner teeb mõnda tegevust kellegagi koos, kuigi üksi ei tunneks ta selle vastu üldse huvi (68 protsenti);
  • kui partner veedab aega oma endise kallimaga (56 protsenti).

Samas peab ütlema, et see, mida keegi peab petmiseks ja mida mitte, sõltub suuresti suhtest ning suhtes olevatest inimestest. Mõistlik oleks partneriga sellistest asjadest rääkida enne, kui tekib üldse mingi kahtlus.

Mida võib pidada «peaaegu petmiseks»?

Elite Daily lisas küsitlusse ka selle kategooria, sest mõned asjad võivad tekitada kahtlusi ja pole lihtne öelda, kas tegu on petmisega või mitte. Mida siis vastajad pidasid «peaaegu petmiseks»?

Kuigi sotsiaalmeedias flirtimist ei peetud petmiseks, siis tekstisõnumi vahendusel flirtimine on 75 protsendi vastanute arvates mõnes mõttes partneri petmine. 62 protsenti leidis, et peaaegu petmine on seegi, kui partner veedab aega inimesega, kelle vastu on tal mingisugused tunded. 61 protsenti arvas, et petmiseks võiks pidada seda, kui partneril on üldse tundeid kellegi teise vastu.

69 protsenti vastanutest sõnas, et nemad jätaksid oma partneri võib-olla maha, kui neile tunduks, et partner vist petab neid. Üks 23-aastane naine selgitas: «Kõik sõltub sellest, kuidas partner asjale reageerib, kui ma selle jutuks võtan. Kui ta võtab kohe kaitsepositsiooni või hakkab hoopis mind süüdistama, siis ma jätaksin ta maha. Kui ta vabandaks ja mõistaks minu seisukohta, siis ma jääksin temaga.» Enamik vastajaid nõustus, et suhte tulevik sõltuks sellises olukorras suuresti sellest, kuidas partner ise asjale reageeriks.

Mida võib kindlasti petmiseks pidada?

Peaaegu kõik küsitlused osalenud mehed ja naised nõustusid, et petmiseks võib pidada mistahes füüsilist või seksuaalset kokkupuudet teise inimesega. 99 protsenti vastanutest leidis, et kaine peaga seksimine on kindlasti petmine; 97 protsenti arvas, et joobes olekus seksimine on petmine. 

97 protsenti vastanutest ütles, et petmine on seegi, kui partner kedagi teist suudleb. Asja võib natuke leevendada see, kui partner oli suudlemise hetkel purjus: 77 protsenti vastanutest pidas seda petmiseks. 

86 protsenti küsitluses osalenutest ütles, et nemad jätaksid partneri kindlasti petmise tõttu maha. Üks mees selgitas: «Kui petmine on juba aset leidnud, siis on suhtes pärast seda ebakindlus ja usaldus kaob ära.» Enamik vastajaid nõustus selle mõttega. Kui sa soovid koos olla sellega, kellega sa parajasti suhtes oled, siis siin on sulle üks nõuanne: ära peta teda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles