18 aastat inimröövijate käes olnud ameeriklanna: ma ei muretse mineviku pärast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaycee Dugardi raamat
Jaycee Dugardi raamat Foto: Wikipedia.org

Seitse aastat tagasi sai USAs Californias lahenduse Jaycee Dugardi kadumisjuhtum ning viis aastat tagasi avaldas ta oma kogemustest raamatu «A Stolen Life» (Röövitud elu).

Jaycee Dugard kadus 11-aastasena ja oli 18-aastat inimröövijate Phillip ja Nancy Garrido käes, saades selle aja jooksul kaks last, edastab People.

Praegu 36-aastase Dugardi sõnul kaotas ta küll oma elust aastaid, kuid keskendub nüüdsele elule ning ei muretse eriti mineviku pärast.

«Tegemist oli väga karmi kogemusega, mis samas näitas kui tugev ma olen. See oli põrgu, kuid ma olen elus,» teatas naine hiljutises intervjuus. 

Dugard sai oma röövijaga kaks last, kelle isa on ta röövinud Phillip Garrido.

«Olen mõelnud, et milline mu elu oleks võinud olla, kui Phillip ja Nancy Garrido ei oleks mind röövinud. Kindlasti teistsugune, kuid pärast vabanemist olen oma elu uuesti üles ehitanud. Elu on liiga lühike, et kaua viha pidada ja end selle vihaga kahjustada,» selgitas ameeriklanna.

Garridod röövisid Jaycee Dugardi 1991. aastal ta kodu lähedal kui ta oli kooli minemas. Garridod vangistasid ta oma maja kõrvalhoonesse, kus ta 18 aastat elas.

Naine pääses koos kahe lapsega vabadusse 2009 kui politsei jõudis Garridode tegevuse jälile ja paar arreteeriti.

Kohus määra Philip Garridole inimröövi, vägistamise ja seadusevastase vangistamise eest 431 aasta pikkuse vangistuse, Nancy Garrido sai kaasa aitamise eest eluaegse vangistuse. 

Uurimisel ilmnes, et paar tarbis narkootikume ja pidas end jumala sõnumitoojaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles