Kuidas mõjutab last pidev kolimine?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lapse jaoks võib uude linna või riiki kolimine olla üsna raske, sest maha jäävad kõik sõbrad ja uues kohas tuleb uusi tutvusi looma hakata. Nüüd on teadlased aga leidnud, et sage kolimine lapsepõlves võib oluliselt mõjutada inimest täiskasvanuna.

Taani teadlased jälgisid pika perioodi vältel 1,5 miljonit inimest, kes uuringu alguses oli 15-aastased ja uuringu lõpuks olid jõudnud 40. eluaastatesse. Teadlased täheldasid, et nooruses palju ringi kolinud inimestel esines rohkem probleeme, näiteks üritasid nad tõenäolisemalt enesetappu sooritada, nad olid vägivaldsemad, neil oli rohkem vaimse tervise häireid ja nad jäid kergemini mõnuainetest sõltuvusse, kirjutab Brit.co.

Üllataval kombel selgus veel selline asjaolu, et probleemid ei sõltunud sugugi sellest, kas inimene oli jõukast või vaesest perekonnast. Seega ei saa öelda, et rikaste vanemate lastel ei võiks esineda depressiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles