Aigi Vahing: jätke oma keha rahule (1)

Eneli Jaama
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigi Vahing.
Aigi Vahing. Foto: Liis Treimann

«Vabanege kinnisideedest «Ma ei hooli oma kehast üldse», «Ma pean ilus olema», «Mulle ei meeldi ennast liigutada»,» ütleb endine telesaatejuht, nüüd Lilleoru vaimse keskuse kommunikatsioonijuht Aigi Vahing (42). «Ja laske kehal ennast ise reguleerida!»

«Avastasin just hiljuti, et tunnen end oma kehas väga hästi – kerge on olla, kaalu naljalt juurde ei tule ja vähenenud on (tervise)hädad, mis enne kimbutasid. Minu võime pöörata tähelepanu keha tegelikele vajadustele on varasemaga võrreldes kordades kasvanud, samal ajal on aga vähenenud n-ö suhe kehaga. Pean siinkohal silmas, et keha on iseseisev, ta ei vaja meie üleliigseid häid või halbu mõtteid. Ka minul oli probleeme liigsete sundmõtetega, mis viivad tavaliselt selleni, et kehaga tegeldakse kas liiga palju või liiga vähe.

Praegusesse kehatunnetusse jõudsin ma kriya jooga praktiseerimise kaudu, mida õpetab Ingvar Villido. See radikaalselt praktiline lähenemine ei võta aluseks mitte emotsioonide kasutamise, vaid teadlikkuse omaenda kehast. Keha annab meile väga konkreetseid signaale: janutunne, külmatunne, näljatunne jne. Kahjuks ei oska inimesed pahatihti eristada neid füüsilise keha tundeid oma emotsioonidest, isegi mõtlemisest. See on põhjus, miks inimestele näib, et nad ei saa oma keha vajadustest aru. Kehataju on võimalik paremaks treenida, treenides paremaks eristamisvõimet, kehasisest suhtlust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles