13 tuntud meest Eesti riigi eesotsast liitusid naistevastast vägivalda tauniva kampaaniaga (1)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge lindi kampaaniaga liitunud mehed.
Valge lindi kampaaniaga liitunud mehed. Foto: Kuvatõmmis otseülekandest

Siim Kallas, Allar Jõks, Hannes Hanso, Urmas Reinsalu, Margus Tsahkna, Marko Mihkelson, Meelis Kiili ja Rainer Kattel teatasid täna, et liitusid naistevastase vägivalla vastase valge lindi kampaaniaga.

«Me oleme need mehed, kes ütlevad välja, et naistevastane vägivald ühiskonnas ei ole vastuvõetav,» teatas sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna Euroopa Liidu soolise võrdõiguslikkuse instituudi eestvedamisel toimunud seminaril «Poolel teel soolise võrdõiguslikkuseni».

Kampaaniaga liitusid veel PPA peadirektor Elmar Vaher, kapo peadirektor Arnold Sinisalu, riigikogu esimees Eiki Nestor, kaitseväe juhataja Riho Terras ja siseminister Hanno Pevkur.

Mehed soovivad nii ühiskonda teavitada ja kutsuda üles võitlema naiste vastu suunatud vägivallaga. Kampaania eesmärk on kaasata mehi naistevastase vägivalla vastasesse tegevusse.

«Meie ülesandeks on kutsuda kõiki mehi üles olema väärikad mehed, isad ja pojad ning kaitsma meie naiste turvalisust. Me kutsume kõiki mehi ühinema valge lindi kampaaniaga, et igapäevaselt anda oma panus naistevastase vägivallaga võitlemisele, olla eeskujuks ja teenäitajaks poistele ning aidata neil kasvada keskkonnas, kus vägivald ei ole lahendus,» ütles Tsahkna.

Sotsiaalkaitseministri sõnul liituvad täna valge lindi kampaaniaga mehed, kes igapäevaselt kujundavad ühiskonna väärtusi, juhtides tuhandeid Eesti mehi oma igapäevatöös.

«Me oleme isad ja vanaisad, kes on valmis olema eeskujuks poistele, et neist kasvaksid väärikad mehed,» lausus Tsahkma ja märkis, et nende seas on mehed, kes vastutavad Eesti turvalisuse ja kaitsmise eest ning juhivad igapäevaselt tuhandeid mehi, olles neile autoriteetideks.

«Meie seas on ka kolm vanaisa, kes järgmiste kuude jooksul veavad avalikku debatti, milliseid väärtusi Eesti ühiskond järgmiste viie aasta jooksul tähtsaks peab,» ütles Tsahkna presidendikandidaatidele viidates.

2015. aastal oli Eestis üle 12 000 perevägivalla väljakutse, millest registreeriti 3000. Naiste varjupaikade teenust kasutas üle 1800 naise, kellest paljud pöördusid sinna koos lastega. Eestis on alates 15. eluaastast perekonna sees mingisugustki vägivalda kogenud üle 60 000 naise.

Valge lindi kampaania sai alguse 1991. aastal Kanadas ning tänaseks on sellega liitunud mehi juba 60 erinevast riigist.

Kampaania kodulehel saavad üleskutsega liituda kõik mehed ning liituja saab lubaduse andmisel lisada ka oma personaalse sõnumi või lubaduse. Kampaaniaga liitujad annavad EIGE kodulehel lubaduse:

I will change the world and make it better for women, children and other men. I am one of billions of men who believe that women and men are equal and there should be no place for violence against women in this world. I pledge, by wearing a white ribbon, to never commit, condone or remain silent about violence against women. I promise to raise the issue of violence against women and to work towards ending the violence against women.

  • Riigikogu esimees Eiki Nestor
  • Kaitseminister Hannes Hanso
  • Siseminister Hanno Pevkur
  • Justiitsminister Urmas Reinsalu
  • Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna
  • Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Marko Mihkelson
  • Kaitseväe juhataja Riho Terras
  • Kaitseliidu ülem Meelis Kiili
  • Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher
  • Kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu
  • Endine Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas
  • Endine õiguskantsler, vandeadvokaat Allar Jõks
  • Võrdõiguslikkuse Nõukogu tulevane juht, professor Rainer Kattel
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles