Staarmeikar Katrin Sangla nooruslikkuse saladuseks ei ole hea jumestus, vaid verine iluprotseduur

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Sangla noorusliku välimuse taga ei ole vaid tema imelised jumestusoskused, vaid Kim Kardashiani lemmik iluprotseduur - plasmateraapia
Katrin Sangla noorusliku välimuse taga ei ole vaid tema imelised jumestusoskused, vaid Kim Kardashiani lemmik iluprotseduur - plasmateraapia Foto: Elu24.ee fotomontaaž

Meie esileedide isikliku meigikunstniku Katrin Sangla noorusliku välimuse taga ei ole vaid tema imelised jumestusoskused, vaid Kim Kardashiani lemmik iluprotseduur - plasmateraapia. 

Eks see nii ole, et ühe meigikunstniku jumestus peab olema laitmatu, mida ka tunnustatud Katrin Sangla meik alati on, kuid pintslite heast käsitlemisest vananedes alati ei piisa. Nimelt on Sangla värske ja noorusliku välimuse säilitamiseks ning enda turgutamiseks läbi teinud verise iluprotseduuri, mis on ka tõsielustaari Kim Kardashiani lemmik.

Foto: Kuvatõmmis Kanal 2 videost

Kas mäletad avalikkust šokeerinud pilte verise näoga Kim Kardashianist? Just sellesama protseduuri ehk plasmateraapia on läbinud ka Sangla. Plasmateraapia on uuenduslik naha noorendamise ja pinguldamise tehnoloogia, kus kasutatakse rikastatud autoplasmat, mis on vahetult enne protseduuri võetud patsiendi enda verest.

Katrin Sangla enda värskendamisest saladust ei tee: «Kuulsin kunagi linnalegendi, et üks meie imelilus näitlejanna oli seda (plasmaliftingut -toim.) kunagi Nõukogude Liidu ajal proovinud. Kuna ma olin kaks kuud troopikas ja nahk seal pigmentiseerus, mõtlesin, et miks mitte seda protseduuri proovida kui seda nüüd meie juures, Decus kliinikus tehakse.»

Foto: Elu24.ee fotomontaaž

Sangla sõnul ei huvitanud teda näonaha noorendamine, vaid tema kurikuulsa dekoltee värskendus. «Mind huvitas kaela ja dekoltee piirkonna ülesbuustimine ehk turgutamine, mõtlesin, et «hästi, ma proovin seda,» paljastas naine saates «Hooaeg».

Foto: Tiit Mõtus

Plasmateraapiat on peetud kõige ohutumaks ja üheks efektiivseimaks meetodiks esteetilises meditsiinis. Mõned aastad tagasi selgitasid teadlased välja, et kui võtta patsiendi oma verd, «puhastada» plasma erütrotsüütidest ja leukotsüütidest ning sisestada see injektsiooni näol keha probleemsetesse piirkondadesse, muutub välimus paremaks.

Kuidas see verine teraapia ikkagi käib? Patsiendilt võetakse umbes 15 ml autoloogilist verd, mis paigutatakse otsekohe spetsiaalsesse tsentrifuugi, kus kõrge rõhu all eraldatakse trombotsüütidega plasmapunastest verelibledest. Pärast sellist filtreerimist muutub trombotsüütide lõplik kontsentratsioon algsega võrreldes palju kõrgemaks. Trombotsüüdid mängivad kudede paranemis- ja uuenemisprotsessis võtmerolli. Trobotsüüdid kannavad alfa-graanuleid, mis sisaldavad kasvufaktoreid ja eralduvad paranemisprotsessis.

Foto: Kaader Kanal 2 videost

«Puhastatud» ja aktiivsete ainetega rikastatud plasma sisestatakse keha probleemsetesse piirkondadesse, kus trombotsüüdid injektsioonipiirkonnas uute tüvirakkude moodustumise algatavad. Loodusliku täiteainega reageerides alustavad fibroplastid kiirendatud tempos I tüübi kollageeni, ribonukleiinhappe maatriksi ja I tüübi metalloproteinaaside maatriksi (MMP-1) tootmist, mis soodustab naha dermaalse kihi (derma maatriksi) rakkudevahelise ruumi struktuuri taastamist.

Ideaalis tehakse protseduur päeva esimeses pooles enne sööki. Kui patsient mingil põhjusel ei suuda toidu tarbimisest loobuda, peab hommikusöök olema lahja. Lisaks tuleb ööpäev enne plasmateraapiat loobuda rasvastest ja praetud toitudest.

Igatahes tundub protseduur olevat tõusev trend, niiet head aega botox ja tere oma veri.

Kui tahad end värskendada nagu staarid, siis lisainfot protseduuri kohta leiad Decus Clinicu kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles