Millised kodused emad on teistest õnnelikumad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tuleb välja, et mida rohkem on naisel lapsi, seda õnnelikum ta on. Sellisele järeldusele jõudsid teadlased pärast seda, kui nad olid jälginud 558 kodust ema.

Selgus, et emad, kel on neli või enam last, on endi sõnul väga õnnelikud. Veel tuli välja, et isegi, kui naise sõnul on ta kodune ema, ei ole laste eest hoolitsemine tema ainus ülesanne. Umbes kaks kolmandikku uuringus osalenud kodustest emadest teevad ka mingisugust tööd ja 25 protsenti naistest ütles, et nad on küll kodused, ent juhivad samal ajal ka firmat, kirjutab Good Housekeeping.

Naised jäävad koju mitmel erineval põhjusel. 36 protsenti uuringus osalenutest ütles, et nad on kodused, sest «nad ise tahtsid nii», 15 protsenti sõnas, et «lasteaed on liiga kulukas», 7 protsenti ütles, et nad ei saaks korraga karjääri teha ja lapsi kasvatada ning 6 protsenti vastas, et nad on kodused, sest see oli nende partnerite soov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles