Raseduskriisi nõustamisteenus juba viieaastane

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Viis aastat tagasi alustas SA Väärtustades Elu esimeste sammudega raseduskriisi nõustamises,  tänaseks on  nõustamine jõudsalt arenenud ja sihtasutusest saanud ka uudse PREP-paarisuhtekoolituse eestvedaja Eestis.

Tallinna Raseduskriisikeskuse juhataja Küllike Lillestik peab oluliseks, et sihtasutuse pakutavad teenused – raseduskriisinõustamine ja PREP-paarisuhtekoolitus on omavahel ideeliselt seotud ja teineteist täiendavad.

Esialgne idee saadi Norrast, kus riik võimaldab PREP-paarisuhtekoolitust igale esimest last ootavale paarile.

Raseduskriisiõustamine on tasuta ning toimub lisaks Tallinna raseduskriisikeskusele paljudes haiglates, telefoninumbril 8002008 ning internetis aadressil www.rasedus.ee.  Raseduskriisi nõustamine on mõeldud nii lapse planeerimise kui -ootuse, raseduse katkemise või katkestamise, sünnituse ning emaduse ja lapsevanemaks kasvamisega seotud muredega kimpus olijatele.

PREP- paarisuhtekoolitus on paaride suhteid tugevdav ja probleeme, sh lahutusi ennetav koolitusprogramm, mis on välja töötatud Denveri Ülikoolis Colorados ja põhineb enam kui 25 aasta jooksul läbi viidud empiirilistel uuringutel kooselu ja paarisuhete vallas. Koolitus on tasuline.

SA Väärtustades Elu juhatuse esimees Kaia Kapsta iseloomustab viit tegutsemisaastat kui pikka ja huvitavat teekonda. «Kui tuua võrdluseks 2006. aasta, mil meie esimene raseduskriisi nõustaja võttis Ida-Tallinna Keskhaiglas vastu oma esimesi kliente ja 2010 aasta, mil tuhanded meie kliendid said nõustamist juba üheteistkümnes maakonnas, on põhjust rõõmu tunda.»

***

Tänase sünnipäevaseminari aukülaline ja peakõneleja on PREP-paarisuhtekoolituse looja psühholoogiaprofessor Howard Markman USA Denveri ülikoolist. Markman räägib paarisuhte kvaliteedi võimalikust seosest riigi üldise heaolu ja arengusuundadega. Markmani ettekande kajastust saad lugeda naine.postimees.ee'st!

Markman esineb ka 20. jaanuaril toimuval sotsiaalministeeriumi ja MTÜ Sina ja Mina korraldatud vanemahariduse konverentsil «Kas lapsevanemaks sünnitakse või õpitakse?».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles