Sisustustrendid: mis on Skandinaavias popp?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiljuti Kopenhaagenis toimunud iga-aastane põhjamaade disainisündmus 3daysofdesign andis huvilistele võimaluse lähemalt tutvuda Taani suurimate disainmööbli nimedega. Nende selle aasta uudistooted annavad aimu, millised on meilgi nii populaarse põhjamaise sisustusstiili hetketrendid.

Suve saabudes tulevad sarnaselt rõivadisainiga ka kodusisustuses moodi triibud. Et silmi mitte liigselt väsitada, on hea triibulisi esemeid kombineerida roostekarva toodetega. Roostekarva punakaspruun võidab praegu järjest enam populaarsust ja pakub aina suuremat konkurentsi vasetoonidele.

Foto: ELKE Mööbel

Disainmööbli tootjate ja edasimüüjate salongis paistis rohkelt silma värvikombinatsioon kuldsest, mustast ja nude-toonist, mis mõjuvad ühtaegu luksulikult ja minimalistlikult.

Foto: ELKE Mööbel

«Kui varem on naturaalsete materjalide puhul domineerinud puit ja marmor, siis nüüd on rohkem märgata ka kivi kasutamist. Kivi esiletõus on mõnevõrra seotud ka hõbeda populaarsuse kasvuga, mida kõrvutatakse hea meelega nii kivi kui ka betooniga,» rääkis ELKE Mööbli tegevjuht Siim Siigur      

«Palju oli näha ka kõikvõimalikke narmaid – seda nii pehme mööbli, vaipade kui ka isegi rippvalgustite puhul. Jätkuvalt on sisustuses hinnas disainklassika, mida kõrvutatakse modernsema disainikeelega toodetega,»  rääkis ta.

Foto: ELKE Mööbel

Paljude uute toodete puhul torkas Siiguri sõnul ka silma taotluslikku ja heas mõttes vanamoodsust. «Kui varasemalt on ostja poolt juppidest kokku pandud mööbel olnud omane pigem odavama hinnaklassiga toodetele, siis nüüd näitas uuendusmeelne Hay uut diivanit Can ja tooli Kitt, mis mõlemad saabuvad ostjale lahtivõetuna,»  jutustas Siigur.

Foto: ELKE Mööbel
Foto: AFP / Scanpix

«See võimaldab kiiremat kättesaadavust ja transporti ning ka paremat tootehinda. Mõlema toote puhul lubab tootja, et kokkupanek on lihtne, kiire ja mugav. Eks ole hiljem näha, kas ka teised tootjad Lego klotside põhimõtet ka enda toodetele üle võtavad.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles