Mida kardetakse seksi ajal kõige rohkem?

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehed kardavad kõige rohkem suguhaigustesse nakatumist. Naistel on aga hirm, et mees ei ole nõus kondoomi kasutama.
Mehed kardavad kõige rohkem suguhaigustesse nakatumist. Naistel on aga hirm, et mees ei ole nõus kondoomi kasutama. Foto: Panther Media/Scanpix

Värske uuringu järgi pole seks üldse nii muretu tegevus kui arvatakse, nii mehi kui ka naisi kimbutavad sellega seoses mitmed hirmud.

Uuringus osalesid nii Ameerika kui ka Euroopa inimesed, kirjutab womenshealthmag.com. Kokku oli osalejaid 2000. Neil tuli hinnata oma suurimaid hirme seoses seksiga skaalal 1 kuni 10. Nende hinnangute põhjal koostasid uurijad nimekirja kümnest seksiga seotud hirmust nii naiste kui ka meeste seas.

Meeste suurim hirm oli, et partneril on suguhaigus. Veel kardeti, et ei suudeta partnerit orgasmini viia, saadakse laps, lõpetatakse vahekord liialt kiiresti või jääb mulje, et seks oli halb.

Kuigi ka naised muretsesid suguhaiguste ja raseduse pärast, oli nende kõige suurem hirm, et partner ei ole nõus kondoomiga seksima. Samuti kardeti kondoomi purunemist või seda, et partner ei ole nõus seksist keeldumisega või sunnib millekski, mida ta teha ei soovi teha.

Uuringu tulemustega saab põhjalikumalt tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles