Haigus, mida noor naine hoolega varjas

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merilin Taimre.
Merilin Taimre. Foto: Erakogu

Kuigi süüa tuleb meil kõigil iga päev, võivad ka selles tegevuses kujuneda välja häired, mida püütakse sageli lähedaste eest varjata.

Merilin Taimre (23) sõnul sai tema toitumishäire tõenäoliselt alguse toonase poiss-sõbra süütust kommentaarist, et neiu käsi näeb pildil välja suurem kui tema oma. 16-aastast neiut mõjutas siis surve vastata iluideaalidele ja oma rolli mängis Taimre hinnangul ka tema iseloom. «Ma olen perfektsionist, tahan palju saavutada,» tõi ta näiteks.

Spetsialisti sõnul on tavaline, et alguses on inimesel soov süüa tervislikult, kuid see läheb üle äärmuslikuks toidu piiramiseks või loobutakse üldse toidust. Ebaõigesti toitujatel on tihti hirm nii kaalus juurdevõtmise kui ka selle langetamise ees.

«Kui kord end näljutatakse, siis süüakse üle, ja kui abi ei saada, siis võibki jääda sinna nõiaringi, isegi kui on tahtmine normaalselt süüa,» kirjeldas Taimre sageli esinevat olukorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles