Suvine nuhtlus: kuidas kärbestest lahti saada?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärbsed õunal.
Kärbsed õunal. Foto: Toomas Huik

Lisaks sääskedele kimbutavad meid suvel ka vastikud kärbsed. Bild pakub välja 9 võimalust, kuidast neist tüütustest oma kodus vabaneda.

1. Võrk akna ette

Kiire ja efektiivne, lihtne paigaldada ja saad akent lahti hoida, ilma et peaks tüütute putukate pärast muretsema.

2. Taimed ja lõhnad, mida kärbes ei salli

Basiilik, sidrun, kuhu torgatud mõned nelgiterad, lavendel ja värske piparmünt ei meeldi kärbestele sugugi - tooge mõned kimbud eluruumidesse ja teete kärbeste elu raskeks.

3. Vii prügi tihedamalt välja

Sooja ilmaga kipuvad toiduained kiiremini riknema ja kärbseid ligi meelitama, sestap vii prügi tihedamalt välja.

4. Pese nõud pärast sööki

Ära jäta määrdunud toidunõusid või järelejäänud kraami ripakile, see on kärbeste maiuspala.

5. Ava aken varjulisemal pool - kärbestele meeldib valgus, st. päike.

6. Seinavärvi sisse loorberit

Kui juhtud parasjagu remonti tegema, sega seinavärvi sisse mõned tilgad loorberiõli - ka see peaks tüütud kärbsed su seintelt eemal hoidma.

7. Äädikas

Seda kärbsed vihkavad! Võid näiteks tilgutada paar tilka äädikat kuumale pliidiplaadile, lõhn levib kogu korteris ja peletab kärbseid.

8. Üliodav ja lihtne lõks kodustest vahenditest

Kärbselõksu pole väga keeruline ka koduste vahenditega meisterdada: näiteks seda kokku 10 magusaine tabletti, sorts suhkrut ja 50 ml vett, kärbestele saab sellest surmav kokteil. Teine tappev segu on puuviljamahl, vesi ja äädikas suhtes 3:2:1, lisaks sortsuke nõudepesuvahendit.

9. Kui aga kõik muu ei aita, jääb alati üle võtta kätte kärbsepiits, olgu siis see vanakooli oma või moodne elektriline asjandus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles