Viis olukorda, kus armukadedus on õigustatud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Isegi, kui oled oma suhtes kindel ja usaldad oma partnerit, on täiesti normaalne, kui tunned vahel armukadedust. Armukadeduse juures on keeruline see, et me tihtipeale ei oska ise kindlaks teha, kas armukadeduseks on üldse põhjust või mitte.

Kuidas siis kindlaks teha, kas armukadedus on õigustatud või mitte? Järgnevalt on välja toodud mõned olukorrad, kus sa võid vabalt armukadedaks muutuda ega pea muretsema, kas selleks on ka põhjust, kirjutab Prevention.

Olete kohtingul ja partner kulutab palju aega mõne teise naisega rääkimisele

Kui oled kallimaga kohtingul ja tema pöörab peamiselt tähelepanu ettekandjatele või mõnele teisele naisele, siis on midagi valesti. Suhtenõustaja Jane Greer ütles, et kohtingul olles peaks tähelepanu pöörama ennekõike oma partnerile. Kui see mees on sinu jaoks uus kaaslane, õpi teda veidi paremini tundma, et kindlaks teha, kas see on tema puhul korduv muster. Kui tegu on aga sinu pikaaegse kaaslasega, ütle talle, et sa tunned end vahel kõrvalejäetuna. Loodetavasti ta muudab seepeale oma käitumist.

Mees veedab üha vähem aega sinuga koos kodus olles

Kui mees annab teada, et ta peab (jälle) õhtul kauem tööd tegema, siis ei tasu kohe endast välja minna. Aga kui selle juurde panna veel teisedki kahtlased tegevused (sõnumid, mille päritolu ta ei oska selgitada; veidrad maksed krediitkaardiga jms), siis on hoopis teine lugu. Kuigi selles pole midagi imelikku, kui mees leiab endale mõne uue hobi või veedab vahel aega sõpradega, peaksid olema ettevaatlik, kui see hakkab mõjutama teie ühist aega. 

Te olete koos, aga tema mõtted on ilmselgelt mujal

Pole vahet, kas olete restoranis või sööte kodus koos õhtust, telefonid tuleks selleks ajaks eemale panna. Kui mees vaatab pidevalt oma telefoni, siis on ju selge, et ta ei keskendu sinule. «Sul on õigus selle kohta midagi öelda,» lausus Greer. Kui mehe käitumine ei muutu, siis see võib näidata, et ta ei hinda teie ühist aega.

Ta flirdib pidevalt teiste naistega

Kui märkad, et su mees flirdib teiste naistega palju rohkem kui sinuga, siis võta see teemaks ja uuri temalt, kas saaksite koos midagi teha, et teie suhe taas lõkkele lööks. Greer soovitas sellisel juhul muuta teievahelist lõhet väiksemaks. Kui su partner on aga hakanud flirtima ühe konkreetse naisega (mitte sinuga), siis see tekitab kahtlemata suhtes probleeme.

Asjad lihtsalt ei klapi

Võib-olla mees hilineb rohkem kui enne, ei räägi sulle enam nii palju oma sõpradest või lihtsalt on mõtetes pidevalt mujal. Kui mitmed märgid viitavad, et midagi on korrast ära, siis ilmselt nii ka on. See, kas te hakkate suhet parandama või lähete lahku, on teie endi teha, aga pea meeles, et suhte parandamiseks on tarvis teie mõlema nõusolekut ja panust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles