Meie oma püügipiirkond

Britt Rosen
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FAO27 skandinaavialik ja mereliste vihjetega interjöör.
FAO27 skandinaavialik ja mereliste vihjetega interjöör. Foto: Britt Rosen

Linnast välja, aga mitte liiga kaugele. Pärast jaani mitte liha, vaid kala. Palun, Tallinna servast pooletunnise jalutuskäigu või viieminutilise autosõidu kaugusel, otse maantee ääres on FAO27.

Kummaline lühend FAO27 ei varja supervõimsat ründehävitajat, uut tähesõdade programmi või salajast militaarobjekti. Need kolm tähte ja kaks numbrit tähendavad ÜRO toidu- ja põllumajandusorganisatsiooni (FAO) kehtestatud kalapüügi piirkonda number 27, mis haarab enda alla Atlandi ookeani kirdeosa ja Läänemere. See tähendab, et sealt tuleb ka meie kohalik kala. Seesama, mida võib süüa Tallinna lähedal Tabasalus kalakohvikus FAO27.

Paljudele juba tuntud Pärnu Kalamajakas ehk üle Eesti kuulus värske kalaga kaupleja on sama järjekindel nagu Postimehe tegijad, kes 20 aastat tagasi otsustasid Jaan Tõnissoni ajalehega laieneda Tartust Tallinna – ja see oli õige otsus, saavad nad nüüd öelda. Kalamajakas kui üks Pärnu visiitkaarte jäi söögikohaga esialgu pidama kümmekond kilomeetrit enne pealinna, Tallinna-Klooga mereäärsel maanteel  Tabasalu mäel. Skandinaavialikult lihtsa, modernse ja mõnusalt merelise sisekujundusega kalakohvik FAO27 jagab Gurmee Garaaži nimelist maja Kalamajaka enda kalapoe, Juustukuningate juustupoe ja Vajangu farmi lihakauplusega Oma Põrsas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles