Vähem on rohkem: muuda need 4 asja ja su elu muutub

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koli, kolimine, asjad, elu. Pilt on illustratiivne.
Koli, kolimine, asjad, elu. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Minimalism tähendab mõtteviisi - vähem on rohkem. Muuda need neli asja, ja näed, kuidas su elu muutub, kirjutab Apartmenttherapy.

1. Viska vähemalt üks asi kodust välja

Nagu juba mitmel korral oleme soovitanud: asjad, mida ei vaja, anna ära, müü maha või viska minema. Teksapaar, mis ei jalga ei mahu, kunagi ostetud nõud, mis enam ei meeldi, mööblitükk, mille aeg on ümber saanud: saa vähemalt ühest lahti ja tee seda kohe, mitte ära lükka edasi.

2. Ütle ei

Külalistele, kes arvavad heaks su pole sisse vajuda siis, kui sulle ei sobi; üritustele, kuhu oled kutsutud, aga kuhu minna ei taha ja tegevustele, mis on sulle vastumeelsed - ütle lihtsalt ei ja see on täiesti okei.

3. Loobu mõttetutest tellimustest ja teavitustest

Kes meist poleks hajameelsusest vajutanud linnukest mõnele veebilehele, mis nüüd saadab teavitusi söögi alla ja söögi peale - neist aitab loobuda umbes sama lihtne klõps. Loobu igasugusest sarnasest prügist - tüütuid reklaamvoldikuid postkastis peaks aitama vältida avaldus Eesti Postile ning vastavasisuline kleeps ainult tellitud posti kohta ning sind telefoni teel reklaamipakkumistega ründajaist keeldu viisakalt, ent kindlalt. Lahku sotsiaalmeedia gruppidest ja muudest ühendustest, milleks sul tegelikult oma elus enam vajadust pole.

4. Ära osta

Jäta kasvõi üks impulssost päeva tegemata, asi seegi. Eks kuu lõpus näed, millise summa näiteks teel tööle haaratud kohvitopsist loobumine (a 50 senti) kokku teeb. Teiste ostude puhul on samuti nii, et mine korra kauplusest välja, mõtle hästi läbi juba olemasolevad asjad ja kaalu, kas seda uut asja ikka tarvis on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles