Vaata, kuidas ravida laste pisivigastusi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Ees on pikka nädalavahetust võimaldavad jaanipühad, kus paljud meist sõidavad peredega maakodudesse ja viibime tavapärasest rohkem õues. Vabas õhus viibimine on organismile vägagi meeltmööda, eriti kui veel jaanilõkke ajaks ka sooja ilma jaguks. Eriti valmistavad rõõmu päikeselised päevad, kui neid jagub. Kuid seejuures ei tohi unustada, et maa- või suvekodus toimetades on tähtis kaitsta end mitmesuguste ohtude eest, olgu nendeks mitmesugused pisivigastused, marrastused ja lõikehaavad.

BENU apteekidega koostööd tegeva Linus Medical esindaja Katrin Aasa sõnul ei piirdu ammu juba tänapäevane haavaravi ja hooldus viinaga desinfitseerimisega. «Mõistlik on soetada endale käepärane haavaravi komplekt. Oluline on meeles pidada, et haavad paranevad kõige paremini niiskes keskkonnas ning esimese asjana oleks mõistlik haav leige voolava vee või soolalahusega ära puhastada. Seejärel tuleks haav ja seda ümbritsev nahk katta plaastriga,» ütleb Katrin Aas. «Plaastreid on apteegis müügil väga erineva suuruse, imavuse ja kujuga ning need valitakse vastavalt haava suurusele ja sügavusele. Seega soovitan keerulisemate ja tõsisemate haavade puhul apteegist sobivate toodete valikul nõu küsida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles