Neli nõuannet, mida su ülemus sulle esimesel päeval ei ütle

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Uus töökoht võib olla stressirohke, ükskõik, kui põnevil sa ei oleks ja kui hea see uus firma ei tunduks. Jagame teiega neli nippi, mida su ülemus sulle paraku esimesel tööpäeval ei ütle.

Tõenäoliselt oled sa teinud uue töö kohta taustauuringu ja arvad, et oled valmis alustama. Levo vahendab neli nippi, mis tulevad kõigile kasuks, kes suunduvad esimesele tööpäevale uues kohas.

  1. Küsi palju küsimusi!

Võta endale missiooniks küsida palju nutikaid küsimusi. Alguses on kindlasti natukene ebamugav olla, aga hetkel, kui sa mõistad, et küsimine ei tee sind saamatuks, muutud sa tegelikult palju tugevamaks ja teadlikumaks. Su kolleegid ja ülemus näevad, et sa oled asjast huvitatud ja segatuste vältimiseks tasuks alati pigem üle küsida, kui sa millestki täpselt aru ei saanud. Probleeme arutatakse koos ja nii leitakse ka lahendused.

  1. Panusta inimsuhetesse.

Suhted teiste inimestega on väga olulised, see kehtib nii töö kui eraelu kohta. Ole selline inimene, kellega teised tahaksid koos töötada. Samas ära unusta, et kõigiga ei saa hästi läbi saada. Jutud töökaaslastega peavad olema asjakohased ja ära jaga kolleegidega asju, millega võib hiljem sinu mainet kahjustada. Hoidu kõlakatest ja ole valvas, kui lood uusi sõprussuhteid.

  1. Kasuta puhkepäevi puhkamiseks.

Tõenäoliselt tahad sa uuel töökohal endast 120 protsenti anda, aga ära unusta, et puhkepäevad on puhkamiseks. Proovi tööd mitte koju kaasa võtta. Planeeri oma aega nii, et seal oleks koht puhkusel. Mille jaoks muidu puhkepäevad mõeldud on?

  1. Planeeri oma eelarve.

Väga lihtne on langeda palgapäevast-palgapäevani lõksu, eriti kui sa pead maksma kõrget üürihinda või õppelaenu. Proovi iga kuu alguses kanda natukene raha säästukontole, lisaks koosta endale kuu eelarve. Nii saad oma rahaasjadel kogu aeg silma peal hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles